24 velj 2024
VK ZADAR 1952 Ražov, Kulišić, Antić i Markulin zalog za budućnost su zadarskog vaterpola
Vaterpolo

VK ZADAR 1952 Ražov, Kulišić, Antić i Markulin zalog za budućnost su zadarskog vaterpola

Nećemo reći ništa novo ako kažemo da se u mlađim uzrastima VK Zadar 1952 odlično radi. Najbolji pokazatelj tome su rezultati koji njihovi predstavnici ostvaruju na državnim natjecanjima, kako u Prvenstvu Hrvatske tako i u Kupu.

Generacija koja je već davno skrenula pozornost na sebe je ona rođena 2007. Dečki koji su sada ulazno juniorsko godište iza sebe u ovoj godini imaju dvije osvojene medalje. Na Prvenstvu Hrvatske u konkurenciji mlađih juniora osvojili su srebrnu medalju dok su se broncom okitili na Kupu održanom na Višnjiku.

Predstavit ćemo malo njih četvoricu koji, iako su još jako mladi, imaju već jako dug staž u vaterpolu. To su Karlo Ražov, Karlo Kulišić, Livio Antić i Roko Markulin.

Karlo Ražov

– Živim u Biogradu gdje idem u 3. razred Ekonomske škole. Vaterpolo treniram sedam godina, počeo sam prvo s nogometom ali vrlo brzo me privukao bazen i ovaj lijepi sport. Tri godine sam trenirao u šibenskom Solarisu i sada je evo četvrta kako sam u Zadru. Stvarno uživam u svakom treningu, hvala i mojim roditeljima na velikoj podršci jer bez toga bilo bi puno teže jer ipak ja putujem iz Biograda – ističe Karlo Ražov.

Karlo Kulišić

– Pohađam drugi razred Gimnazije Jurja Barakovića a ovo mi je već jedanaesta godina kako sam u vaterpolu. Paralelno sam jedno vrijeme još trenirao i košarku i nogomet ali to je bilo vrlo kratko. Vaterpolo je dobio prednost i posebno mi je drago radi toga, odlična smo klapa i uvijek jedni druge podržavamo, svima nam je isti cilj, uspjeh cijele momčadi – napominje Karlo Kulišić.

Roko Markulin

Hobotnica na vratima Roko Markulin o sebi je rekao.

– Ja idem u drugi razred Klasične gimnazije, uh, i ja sam jako dugo u vaterpolu, deset godina. Istina, neko vrijeme sam trenirao i atletiku, međutim, već dosta dugo vremena je prošlo kako sam se odlučio samo za vaterpolo.

Livio Antić

Još nam je preostao Livio Antić.

– Učenik sam drugog razreda Strukovne škole, deset godina sam u vaterpolu. Vaterpolo je odmah bio moj odabir i drago mi je radi toga. Sretan sam, svaki dolazak na bazen me dodatno ispuni i uživam kako u treninzima tako i u utakmicama.

Iako su oni pravi izazovi tek pred njima i najbolje godine u vaterpolu tek ih očekuju u svojim riznicama uspjeha već imaju jako puno osvojenih odličja.

-Dok sam igrao za Solaris u konkurenciji Nada sam osvojio dvije bronce, na PH i Kupu a kao mlađi kadet imam osvojenu zlatnu medalju na Kupu Hrvatske. Sa Zadrom sam kao kadet postao prvak Hrvatske dok imam i srebro kao mlađi junior na PH i u istom tom uzrastu i broncu u natjecanju Kupa – kaže Ražov.

– U konkurenciji mlađih Nada na PH sam osvojio srebro, kao Nada zlatnu medalju na Prvenstvu Hrvatske. Medalju srebrnog sjaja s PH u konkurenciji mlađih kadeta a u natjecanju Kupa, broncu. Također, na najviše postolje popeo sam se kao kadet na PH dok sam ove sezone u uzrastu mlađih juniora bio drugi na PH i brončani u Kupu – napominje Kulišić.

– Ja imam sve isto osvojeno kao i Karlo jer smo skupa sve prošli. Znači, srebro na PH kao mlađa nada, u konkurenciji Nada smo bili prvaci Hrvatske. Kao mlađi kadet srebro sam uzeo na PH i u Kupu, broncu. Zlato je osvojeno u kadetskom uzrastu te u ovoj 2023. godini srebro kao mlađi junior na PH i bronca u Kupu – o svojim uspjesima će Antić.

– Kao mlađa nada osvojio sam srebro na PH a zlato na istom natjecanju u konkurenciji nada, zlato. Tu je i srebro s PH kao mlađi kadet i bronca iz Kupa te ove dvije medalje iz ove godine, kao mlađi junior stigao sam do srebra na PH i bronce u Kupu – još će Markulin.

Na pitanje o idolima, igra kojih igrača im se najviše sviđa te gdje se vide jednog dana, u kojem klubu, državi, evo što su rekli?

– Dvojica igrača posebno su mi dragi, to su Denes Varga i Alvaro Granados, klub, na prvom mjesto je Pro Recco i Italija – u dahu će Ražov.

– Sviđa mi se igra Denesa Varge, stvarno je sam svjetski vrh, što se tiče klubova i zemlje nemam neke posebne favorite – istaknuo je Kulišić.

– Meni je jedan od najdražih igrača Andro Bušlje, volim njegov stil i način igre. Od zemalja u kojima bi jednog dana volio zaigrati spomenut ću Španjolsku i Mađarsku – govori Antić.

– Naš najbolji vratar Marko Bijač mi je velika inspiracija. Pravi je, uistinu riječ je o golmanu svjetske klase i volim gledati i pratim njegove nastupe. Nemam nekog svog favorita što se tiče klubova niti države – kaže Markulin.

Kako Ražovu tako i Kulišiću, Antiću i Markulinu velika je želja dodatno napredovati i vaterpolom se baviti profesionalno. Želje su im iste, uz puno odricanja i pravog treninga uz svoje trenere (Marin Stipić, Ivon Radetić, Goran Jovančević) nadaju se jednog dana zaigrati i za Barakude, te igrati na velikim međunarodnim natjecanjima. Ipak, čvrsto su na zemlji, iako su tek sada zakoračili u juniorske vode dečki već imaju skupljeno dosta minuta i u seniorskom sastavu. Želimo im puno sreće, neka budu ustrajni u svom radu i vjerujemo da će im se želje i ostvariti.