16 lip 2024
KOŠARKAŠKI KLUB PAKOŠTANE U gostima im bili prijatelji iz KK Otočac i cure iz ŽKK Zadar
Košarka

KOŠARKAŠKI KLUB PAKOŠTANE U gostima im bili prijatelji iz KK Otočac i cure iz ŽKK Zadar

Proteklih dana bilo je jako živo u Košarkaškom klubu Pakoštane. Prvo su im u goste došli prijatelji iz Košarkaškog kluba Otočac. Riječ je o djeci u dobi od 7 do 10 godina.

Odigrali su ukupno dvije utakmice. Utakmice su bile prijateljskog karaktera te prilika da mali košarkaši sa obje strane demostriraju ono što vrijedno rade na treninzima sa svojim trenerima.

– Moram naglasiti kako sa KK Otočac imamo sjajnu suradnju još od vremena kada sam bio član KK Cedevita Zagreb, a ona se nastavila na moju veliku radost i kroz KK Pakoštane. Tako smo i ove godine pozvani na novogodišnji božićni turnir, Kup Gacka 2023.- ističe trener u KK Pakoštane, Dinko Mandić.

ŽKK Zadar i KK Pakoštane

Nakon KK Otočac ugostili su i cure iz ŽKK Zadar. Tu su sudjelovale cure u dobi od 12 do 14 godina. I ova je utakmica bila prijateljskog karaktera. Naime, ovo je bila i prva utakmica koju su cure iz KK Pakoštane odigrale bez da su bile izmješane s dečkima.

– Moram priznati da su me cure ugodno iznenadile svojim znanjem, energijom ali prije svega svojom borbenošću za svaku loptu.Iako je kvaliteta ekipe ŽKKZ daleko iznad naše, ova utakmica nama  je pokazala da smo na pravom putu te da moramo još više trenirati kako bi bili još uspješniji i naravno, nadati se da će i nekoj od naših cura pripasti čast da jednoga dana zaigra za ŽKK Zadar. I na kraju, htio bih se zahvaliti trenerima KK Otočac, kao i trenerici ŽKKZ Mariji Maziji na dolasku u Pakoštane i promoviranju košarke u našem malom mjestu – zaključio je Mandić.