17 svi 2024
ZADARSKA STRUKA Ivan Beram i Marko Selin kreirali senzaciju u Švicarskoj
Košarka

ZADARSKA STRUKA Ivan Beram i Marko Selin kreirali senzaciju u Švicarskoj

U samom vrhu ljestvice švicarskog košarkaškog prvenstva nakon nepotpunih šest kola nalazi se momčad Vevey Riviera, koju od ove sezone trenira zadarski stručnjak Ivan Beram, uz pomoćnika Marka Selina, a u klubu je još jedan Zadranin Toni Vidaić.

Upravo je njihova momčad kreirala najveću senzaciju dosadašnjeg dijela prvenstva pobijedivši prošlogodišnjeg finalista SAM Massagno na domaćem terenu rezultatom 69:66. Gosti su u susret ušli kao veliki favoriti, s obzirom na višestuko skuplju momčad, osnaženu sa četiri Amerikanca i poznatom braćom Mlađan.

S druge strane, Vevey je bio bez svog prvog razigravača Ikenne Ndugbe, koji je u prve četiri utakmice bio na prosjecima od 18 poena, devet asistencija i 5,5 skokova za gotovo 39 minuta po susretu. Unatoč tome, košarka se još jednom pokazala vrlo nepredvidivim sportom. Domaći su u drugoj četvrtini napravili razliku od osam poena s kojom su otišli na poluvrijeme i to su, uz vrhunsku partiju Amerikanca Takala Molsona (24p, 14sk, 7as), uspjeli zadržati do kraja.

Gosti su u posljednjem napadu imali dva šuta iza linije 6,75 za mogući produžetak, ali nisu pogodili i oko 1000 bučnih gledatelja u malenoj dvorani Galeries du Rivage moglo je početi slaviti. Njihova je momčad nakon pet odigranih utakmica na omjeru 4-1, koliko imaju i Geneva Lionsi, nekadašnji klub Ive Ivanova, a na vrhu je, kao jedini neporaženi, aktualni prvak Fribourg Olympic.