27 srp 2024
VESLAČKI KLUB JADRAN P. Milin: “Sezona je bila odlična i spremni smo za nove izazove”
Veslanje

VESLAČKI KLUB JADRAN P. Milin: “Sezona je bila odlična i spremni smo za nove izazove”

Sezona za svaku pohvalu iza je predstavnika Veslačkog kluba Jadran. Nakon što su osvojili Kup Dalmacije nedavno su postali i ukupni pobjednici Hrvatskog kupa uz pregršt medalja osvojenih i na državnom prvenstvu.

– Nakon prvog djela sezone na kojem smo na državnom prvenstvu osvojili osam medalja, jesenski dio smo zaokružili nastupom na finalu Hrvatskog kupa u Ogulinu. Tu smo po prvi postali ukupni pobjednici što nas jako veseli i čini ponosnima. Godinama smo u vrhu i ovo je sada stvarno velika nagrada i priznanje za sve nas u klubu – rezimira učinjeno trener Petar Milin.

Kao i veslačima, tako su i trenerima svi ovi rezultati veliki motiv za daljnji rad.

– Istina, trenutno imamo jako darovitu generaciju od koje tek očekujemo ono najbolje, pogotovo mislim na naše juniore. Ove godine imali smo osam članova u reprezentaciji Hrvatske, na Balkanskom prvenstvu naših šest predstavnika u posadi osmerca je stiglo do srebra dok je Sara Žuvanić osvojila broncu na MI u pijesku. Sve nas to jako raduje ali i obvezuje na još bolji i predaniji rad – zaključio je Milin.

Jadranaše sada očekuju zimske pripreme, do kraja tekuće godine odradit će još neke kontrolne regate dok nova sezona starta u mjesecu ožujku sljedeće godine.