04 srp 2024
PRVA ŽNL ZADARSKA Sabunjar ostao na vrhu, Dragovoljac zaustavio Bibinje, vrijedna pobjeda Abecede ZDC
Foto: NK Hajduk Pridraga
Domaći nogomet

PRVA ŽNL ZADARSKA Sabunjar ostao na vrhu, Dragovoljac zaustavio Bibinje, vrijedna pobjeda Abecede ZDC

Momčad Sabunjara ostala je na vrhu prvenstvene ljestvice Prve ŽNL zadarske i nakon sedmog kola. Na drugo mjesto probio se Dalmatinac Crno, dok je Dragovoljac Poličnik prekinuo pobjednički niz Bibinja.

Sabunjar je uvjerljivo prošao gostovanje kod Nove zore u Sv. Filipu i Jakovu. Apsolutni junak susreta bio je Luka Miletić, strijelac tri pogotka (39′, 43′, 58′), dok je konačnih 1:4 postavio Ivan Ninčević. Jedini strijelac za domaće bio je Stipe Horvat u 41. minuti za tada privremenih 1:1, no to stanje na semaforu je potrajalo tek dvije minute, a u nastavku su gosti s još dva pogotka potvrdili pobjedu.

Gostujuću pobjedu ostvario je i Dalmatinac kod Zemunika 1:3. Premda, tu je neizvjesnost potrajala sve do posljednjih minuta. Goste je u vodstvo doveo Ivan Martinović u 27. minuti, da bi u 65. na 1:1 izjednačio Petar Župan. Pobjedu momčadi iz Crnog donijeli su Luka Dušević u 81. te Šime Zdrilić u 86. minuti.

Niz od pet pobjeda Damira Čačića na klupi Bibinja prekinuo je Dragovoljac iz Poličnika. Nakon vrlo borbene utakmice na igralištu Franka Lisice, rezultat je ostao 0:0 i svakoj je momčadi pripao po bod.

Pobjedu su, pak, nakon tri kola ubilježili Pakoštanci i to s visokih 6:1 protiv Galovca, kojega su tako i preskočili na ljestvici. Prva dva pogotka postigli su gosti, jedan autogol (Klaudijo Šare 18′) i jedan gol (Marko Kožul 28′). Marko Colić golom u 39. minuti pobrinuo se za vodstvo Pakoštana na poluvremenu 2:1, da bi u nastavku redom zabijali Mate Šarin u 51., Pjero Lokin u 64., Luka Kurtov u 78. te konačno Riko Maksan u 81. minuti.

Hajduk je u Pridrazi pobijedio Velebit s 2:1. Oba pogotka za domaće postigao je Toni Baždarić, prvo u 41. minuti za 1:0, nakon čega je David Filipović u 48. izjednačio na 1:1, a potom i za pobjedu dvije minute prije kraja susreta.

Borbena je bila i utakmica Škabrnje i Abecede Zara Dental Centar na Vlačinama. U konačnici, presudio je gol Matije Suraća iz 22. minute, kojim su gosti osvojili sva tri boda, ostvarivši tako drugu prvenstvenu pobjedu, a prvu nakon prvoga kola, kada su iznenadili aktualnog prvaka Bibinje.

Posljednji susret 7. kola na rasporedu je u srijedu, 25. listopada, kada od 16:15 Polača dočekuje Zlatnu luku.

Standings provided by Sofascore