27 srp 2024
BC SAMARA Stipe Kuliš debitirao pobjedom kao prvi trener ruskog VTB ligaša
Košarka

BC SAMARA Stipe Kuliš debitirao pobjedom kao prvi trener ruskog VTB ligaša

Lijepo priznanje za zadarskog košarkaškog trenera Stipu Kuliša koji je od ove sezone u ruskoj Samari pomoćnik Draženu Anzuloviću zajedno s kondicijskim trenerom Josipom Milišom.

Kuliš je u gostujućoj pobjedi protiv Minska 91:78 u nastavku VTB lige dobio lijepu priliku. Bio je prvi trener Samare te je debitirao na najbolji mogući način, slavljem.

– Budući da je Dražen bio odsutan zbog zakazane operacije koljena meni je pripala zadaća vođenja momčadi. Voditi momčad čija se vrijednost računa u milijunskim iznosima u elitnoj ligi kao što je VTB liga je posebna čast. Baš jučer smo igrali utakmicu protiv Minska i ostvarili pobjedu. Veoma kvalitetno smo se pripremili za njih i kontrolirali utakmicu od samog početka –  nije skrivao zadovoljstvo Kuliš.

Nije zaboravio istaknuti ni veliku ulogu u pripremi kako ovog tako i svih dosadašnjih dvoboja Josipa Miliše.

-Apsolutno, moram napomenuti da je kondicijski trener Josip Miliša jako dobro periodizirao plan treninga što je iznimno kompleksan posao obzirom na količinu putovanja. Za kraj se nadam da će nam se Dražen što prije priključiti a do tada ćemo se truditi da se njegov izostanak osjeti što manje.

Samara se s omjerom od 3 pobjede i 2 poraza nalazi na petom mjestu VTB ligi u konkurenciji 14 momčadi.