22 velj 2024
3. CATALEYA CUP Nastupa 80 ekipa, 250 utakmica bit će odigrano, ambasador turnira je Danijel Subašić
Mlađe kategorije

3. CATALEYA CUP Nastupa 80 ekipa, 250 utakmica bit će odigrano, ambasador turnira je Danijel Subašić

Treće izdanje Međunarodnog nogometnog turnira za mlađe uzraste 2013., 2014, 2015., i 2016., godište „Cataleya Cup” održat će se od 20. do 22. listopada na tri nogometna terena (ŠC Višnjik, NK Arbanasi i Stanovi).

Organizator Vedran Ješe kaže da su sve pripreme za treće izdanje odrađene i da susreti mogu početi.

„Veselim se što jedna lijepa priča ide dalje po treći put. Bilo je jako puno posla, međutim, ipak je ovo sada već treće izdanje tako da je lakše. Uvijek je želja da svaki sljedeći turnir bude bolji od onog prošloga, tome i sada težimo – ističe Ješe.

Odaziv za turnir je ogroman, nikad veći broj sudionika nije bio prisutan?

– Nastupit će 80 ekipa iz četiri države (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina), ukupna brojka je 1400 igrača. Od toga njih 1000 zajedno s roditeljima ostvarit će preko 5000 noćenja za Zadar izvan sezone što je ja mislim jedna respektabilna brojka. Svečano otvorenje turnira bit će u petak na Višnjiku u 20 i 30, početak je u 14 sati, bit će odigrano 250 utakmica uz prijenos na you tube kanalu i sofascoreu. Polufinala i finala igrat će se na Stanovima. Posebno zadovoljstvo mi je istaknuti da je ambasador turnira Subašić kojeg mislim nije potrebno posebno predstavljati.

Popis ekipa koje će nastupiti dosta je zanimljiv?

– Veliko hvala svima koji dolaze, svi su jednako važni. Međutim, velika je stvar kada na turniru imate Dinamo, slovenske predstavnike Olimpiju i Muru. Tu je i crnogorska akademija iz Podgorice, Fudbal city, zatim jaki zagrebački i dalmatinski predstavnici, kao i ostali te jasno klubovi iz Zadarske županije. Samo neka nas vrijeme posluži, to bi bilo lijepo radi cijelog dojma – zaključio je Vedran Ješe.