07 srp 2024
Jovančević nakon turnira u Budvi: “Apetiti su nam porasli i veselimo se sljedećim izazovima!”
Vaterpolo

Jovančević nakon turnira u Budvi: “Apetiti su nam porasli i veselimo se sljedećim izazovima!”

Vaterpolisti Zadra zadovoljni su se vratili iz Budve gdje su proteklog vikenda nastupili na drugom turniru regionalne A-1 lige. Zadrani su u Crnoj Gori odigrali četiri utakmice u kojima su ostvarili polovičan učinak od dvije pobjede i dva poraza.

Igrači Gorana Jovančevića slavili su u dvobojima protiv domaćina Budve i reprezentacije Slovenije,  dok su poraze upisali protiv Cattara i Primorca.

– Da nam je netko prije početka sezone ponudio dvije pobjede na jednom od turnira siguran sam kako bi ih objeručke prihvatili. Međutim, sada kada su nam apetiti porasli, mogu reći kako smo ispustili i pobjedu protiv Cattara. Bila je to naša najgora utakmica u dosadašnjem dijelu sezone. Ali nije to iznenađujuće s obzirom da smo još neiugrani i malo fizički nespremni. Sve u svemu, dobra prilika za analizu i da poradimo na onim stvarima s kojima nismo bili zadovoljni na ovom turniru – kaže Jovančević koji je s ovog turnira posebno istaknuo jednu ekipu, Primorac iz Kotora.

– To je jedna druga kategorija. To je vrhunska momčad što se i pokazalo kroz turnir. Rekao sam svojoj ekipi da oni nisu vanzemaljci ali jesu ljudi koji žive sport i koji su profesionalci. Ali mogu reći kako smo i mi puno bliže tome nego što rezultat govori.

Nakon šest odigranih susreta u dosadašnjem dijelu sezone u regionalnoj ligi Zadrani su na omjeru od tri pobjede i tri poraza što ih trenutačno drži na četvrtom mjestu ljestvice s devet bodova.

– Ako gledamo unatrag, mislim da nismo imali tri pobjede u obadvije protekle sezone. To je pozitivno. Ali ne smijemo se time zadovoljiti. Možemo još dosta toga pokazati i u utakmicama koje nadolaze. Nažalost, dolazi nam prekid prvenstva zbog nastupa reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, a smatram kako bi točno u tom periodu trebali biti bolji barem za 40 posto.

Od ove sezone rezultati protiv hrvatskih klubova u regionalnoj ligi prenose se i na hrvatsko prvenstvo što je za Zadrane, koji love prvo doigravanje u domaćem natjecanju u novoj eri kluba, izuzetno bitno.

– Hrvatsko prvenstvo je nama ipak broj jedan bez obzira što nam nastupi u regionalnom natjecanju daju određenu širinu i sliku gdje smo u usporedbi s ekipama s ovog područja. Smatram kako se kvaliteta među hrvatskim klubovima podignula za razliku od prošle sezone i to me veseli – zaključio je Jovančević.

U nastavku regionalne lige Zadrani će sljedećeg ponedjeljka na svom plivalištu ugostiti korčulanski KPK.