04 srp 2024
1. ŽNL ZADARSKA Sabunjar ostao sam na vrhu, Bibinje nastavilo pobjednički niz, Dragovoljac zabio osam
Foto: NŠK Galovac
Domaći nogomet

1. ŽNL ZADARSKA Sabunjar ostao sam na vrhu, Bibinje nastavilo pobjednički niz, Dragovoljac zabio osam

Nakon šest odigranih kola u 1. ŽNL jedna je momčad ostala sama na vrhu ljestvice. To je privlački Sabunjar, koji je na domaćem terenu svladao Abecedu Zara Dental Centar i tako iskoristio remi Dalmatinca s kojim je do sada dijelio vodeću poziciju.

Abeceda je u Privlaci “držala nulu” do 61. minute, kada je domaće u vodstvo doveo Ivan Škara. Sedam minuta kasnije autogolom Branimira Škare Sabunjar je poveo 2:0, da bi konačnih 3:0 postavio Roko Kovač u 80.

Dalmatinac je, pak, u Crnom odigrao 0:0 sa Novom zorom i tako pao na treće mjesto, dok se na drugo popelo Bibinje pobjedom na gostovanju kod Galovca 0:2. Za petu uzastopnu pobjedu Bibinjaca od dolaska na klupu Damira Čačića poentirali su Mateo Bralić u 39. te prvi strijelac lige Nino Jurjević-Adžić u 51. minuti.

Za razliku od prošlog kola, kada je na sedam utakmica pao čak 41 gol, ovo je bilo znatno siromašnije. Tako je bez pogodaka završila i utakmica Velebita i Pakoštana u Benkovcu.

Škabrnji je, pak, jedan pogodak bio dovoljan da na svojim Vlačinama ostvari vrijednu pobjedu protiv Polače. Zabio ga je Petar Jurić u 32. minuti pa je tako Želimir Terkeš uspješno započeo svoj trenerski mandat na klupi “žutog vlaka”.

Marko Domagoj Lončar (Foto: NK Dragovoljac Poličnik)

Da se broj golova u ovom kolu ipak popne na pristojnu razinu pobrinule su se momčadi Hajduka iz Pridrage te nadasve Dragovoljca iz Poličnika.

Hajduk je slavio na gostovanju kod Zlatne luke u Sukošanu s 1:4. Antonio Srzić osigurao je gostima vodstvo na poluvremenu golom u 40. minuti, da bi u 59. izjednačio Tomislav Čanković. Međutim, već pet minuta kasnije Rikardo Malbašić donio je novo vodstvo Hajduku, a pobjedu su potvrdili Leon Čulina u 81. te Luka Buljat u 84. minuti za konačnih 1:4.

Dragovoljac je na domaćem terenu Zemuniku postigao čak osam pogodaka. Po dva su zabili Mateo Verunica (7′, 73′), Ivan Modrić (38′, 82′) i Marko Domagoj Lončar (49′, 63′), a po jedan Šime Alić u 75. te Renato Zdrilić u 87., dok je jedini strijelac za goste bio Matija Lučić u 11. minuti za tada privremenih 1:1.

Standings provided by Sofascore