27 velj 2024
TRI OD TRI Sjajan trio Merhar, Prtenjača, Čirjak za novu pobjedu rukometaša Zadra
Foto: RK Zadar 1954
Rukomet

TRI OD TRI Sjajan trio Merhar, Prtenjača, Čirjak za novu pobjedu rukometaša Zadra

U trećem kolu 1. HRL jug rukometaši Zadra 1954 ostvarili su i treću pobjedu. Večeras su u Mocirama bili bolji od Rovinja rezultatom 30:24. I to još jednom nakon što su na poluvremenu bili u rezultatskom zaostatku.

Gosti su na otvaranju poveli 1:5, Zadrani su se vratili te pred kraj poluvremena dvaput i poveli, ali su na odmor ipak otišli s minimalnim zaostatkom, 13:14.

Rovinj je bio u vodstvu do 36. minute, kada je na semaforu svijetlilo 15:16, a onda su Ivan Čirjak i Andrija Prtenjača pokrenuli veliku zadarsku seriju u koju je prvi ugradio još četiri gola, drugi dva, a sa tri pogotka priključio im se Tiziano Merhar za bijeg na velikih 26:19.

Iako su gosti pet minuta prije kraja, zahvaljujući Stipi Mandiću, došli na tri gola zaostatka, pobjeda Zadra nije došla pod znak pitanja.

Momčad Nina Jeraka predvodio je sjajni trojac Merhar – Prtenjača – Čirjak. Prva dvojica zabila su po devet, a kapetan osam golova. Kod gostiju je Nedjeljko Jurković postigao čak 10 golova, a Mandić četiri. ZAPISNIK

Nakon tri kola Zadar je, zajedno sa Zametom, vodeći na ljestvici sa stopostotnim učinkom, a sljedeći vikend očekuje ga gostovanje kod karlovačkog Dubovca-Gaze.