07 srp 2024
1. ŽNL ZADARSKA Čudesna utakmica u Bibinjama, na 7 utakmica pao 41 gol
Domaći nogomet

1. ŽNL ZADARSKA Čudesna utakmica u Bibinjama, na 7 utakmica pao 41 gol

Nakon pet odigranih kola 1. ŽNL Zadarska dobila je novog lidera. Na vrh ljestvice popeo se Dalmatinac iz Crnoga, koji će tu biti usamljen najmanje do srijede, kada zaostali susret 4. kola igraju Sabunjar i Hajduk Pridraga.

Dalmatinci su proteklog vikenda slavili na gostovanju kod Abecede Zara Dental Centar s 1:3 i tako ostvarili četvrtu ovosezonsku pobjedu i uz jedan remi sada imaju 13 bodova. Već do poluvremena stekla je momčad Marija Grgurovića prednost od dva gola, nakon što je u 22. minuti zabio Mario Tomić, a u 28. Đani Milin. U 60. je na 0:3 povisio Filip Volpi-Kobal, da bi osam minuta kasnije utješan pogodak za Abecedu zabio Danijel Marić.

4 od 4 na klupi Bibinja – Damir Čačić (Foto: NK Bibinje)

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su na igralištu Franka Lisice Bibinje i Pakoštane. Epilog svega – vrtoglavih 5:4. Apsolutni junak susreta bio je, dakako, fantastični Nino Jurjević-Adžić koji je s pokerom pogodaka učvrstio vodeću poziciju na ljestvici strijelaca. Tri je zabio u prvom poluvremenu (33′, 40′, 45’+1′), a kako je u međuvremenu u 42. na drugoj strani poentirao i Mate Šarin, u svlačionice se otišlo s prednošću Bibinja 3:1.

No, odmah početkom nastavka, gosti se vraćaju u egal golovima Josipa Crnjaka u 47. i ponovno Šarina u 51. za 3:3. I ne samo to, Pakoštane su u 65. preko Marka Colića došle i do potpunog preokreta i vodstva 3:4. Taj rezultat na semaforu je svijetlio do 84. minute, kada je na 4:4 izjednačio Roko Delija, da bi u sedmoj minuti sudačke nadoknade za pobjedu i veliko slavlje Bibinjaca zabio ponovno Jurjević-Adžić. Momčad Damira Čačića tako je ostvarila četvrtu uzastopnu pobjedu od njegova dolaska na klupu.

Slavlje Galovčana u Zemuniku (Foto: NŠK Galovac)

Vatromet pogodaka viđen je i u susjedskom derbiju Zemunika i Galovca na Lužinama, kojega su gosti dobili sa 2:5. Roko Burčul u 6. minuti te David Katuša u 13. donijeli su Galovcu ranu prednost 0:2. Međutim, krajem prvog i početkom drugog poluvremena Zemunik dolazi do izjednačenja, prvo golom Branimira Tokića u 41. pa Lucijana-Patrika Pinčića u 46. Ipak, Galovčani su do kraja susreta zabili još tri gola i to dva Branimir Smokrović (64′, 82′), a jedan Luka Burčul (77′) i zasluženo došli do četvrte prvenstvene pobjede.

Treću pobjedu ostvarila je, pak, Nova zora, koja je u Sv. Filipu i Jakovu s 4:2 porazila Dragovoljac. Zanimljivo, svih šest pogodaka palo je u nastavku susreta. Domaće je u vodstvo u 53. doveo Mateo Colić, da bi u 59. izjednačio Ivan Modrić. Tri minute kasnije novo vodstvo Novoj zori donosi Ivan Ninčević, a u 67. je na 3:1 povisio Bepo Pelicarić. Nadu gostima iz Poličnika vratio je Renato Zdrilić u 87., no ona je trajala tek nepune tri minute, jer je u 90. konačnih 4:2 svojim drugim pogotkom na utakmici postavio Ninčević.

Pravoj golijadi svjedočili su i gledatelji na igralištu Mile Čulina u Pridrazi, gdje je domaći Hajduk sa 6:2 porazio Škabrnju ’91. Nakon dva brza pogotka Anđela Paleke u 5. te Antonija Kneževića u 6. minuti rezultat je bio 1:1, no već do poluvremena domaći su odjurili na 4:1. U 20. minuti zabio je Mate Baždarić, u 29. ponovno Paleka, a u 41. Adrijan Zubčić. Toni Baždarić u 56. i Marin Zubčić tri minute kasnije odveli su svoje na ogromnih 6:1, a priču je zaključio drugim gostujućim pogotkom Josip Ivković u 82. Nakon svega, Škabrnja će ovaj tjedan u potragu za novim trenerom, jer je Jure Čulina podnio neopozivu ostavku.

Možda i najveće iznenađenje kola priredila je Polača, koja je u Privlaku kod momčadi sa stopostotnim učinkom doputovala bez ijednoga boda. I baš u ovom susretu uspjela je osvojiti prvi ovosezonski bod, odigravši sa Sabunjarom 2:2. Domaći su pred kraj poluvremena poveli golom Kristijana Bandala (44′), ali u nastavku Stipe Bašić (65′) i Ivan Prtenjača (77′) preokreću na 1:2. Da Sabunjar izbjegne prvi ovosezonski poraz pobrinuo se ponovno Bandalo u 85.

Uvjerljivu pobjedu ostvario je benkovački Velebit na gostovanju kod Zlatne luke u Sukošanu, 0:3. Iako, do 80. minute na semaforu je svijetlilo 0:1 i sve je još bilo otvoreno. Prvi pogodak za Velebit zabio je Domagoj Duvnjak u 24., a drugi u spomenutoj 80. Ante Josić-Jurjević. Domaći su se u završnici otvorili pa je konačnih 0:3 postavio Mateo Šušak u 91.

Raspored 6. kola:

Subota, 14. listopada: Velebit – Pakoštane, Dalmatinac – Nova zora.

Nedjelja, 15. listopada: Galovac- Bibinje, Dragovoljac – Zemunik, Sabunjar – Abeceda, Škabrnja – Polača, Zlatna luka – Hajduk.

* Sve utakmice počinju u 16 sati