23 velj 2024
VELIKI TRANSFER Valentina Dubravica od Stankovaca preko Donata do Serie A
Nogomet

VELIKI TRANSFER Valentina Dubravica od Stankovaca preko Donata do Serie A

Velika vijest stiže iz Ženskog nogometnog kluba Donat. Valentina Dubravica, talentirana 18-godišnja nogometašica i mlada hrvatska reprezentativka, karijeru će nastaviti u talijanskom prvoligašu Sassuolu.

– Čestitamo našoj Valentini na ostvarenom transferu u Italiju. Hvala ti za sve što si pružila u dresu ŽNK Donat i želimo ti svu sreću u nastavku karijere – poručili su iz kluba u kojemu je Dubravica provela posljednjih sedam godina.

Svakako vrijedi zabilježiti i da je Valentinin nogometni klub započeo u Croatiji iz Stankovaca.

– Valentina je bila jedna od prvih djevojčica koja je trenirala u našem klubu od malih nogu pa do kadeta. Njezin uspjeh je još jedan dokaz kako se trud i rad na kraju uvijek isplate – poručili su iz NK Croatia Stankovci.

Valentina Dubravica i Stazio Bajlo

A do transfera u Sassuolo došlo je, kako nam kaže sama Valentina, posredstvom Anastazija Bajla.

– U razgovoru sa Anastazijom zaključili smo da je vrijeme za iskorak u karijeri. Ponudio mi je opciju odlaska u Sassuolo, klub koji puno ulaže u ženski nogomet i nakon tri dana probe iskazali su želju da potpišemo ugovor, što smo i napravili. Ove sezone ću igrati Serie A za mladu ekipu Primavera i povremeno trenirati s prvom momčadi. Za sada sam se dobro snašla u novoj sredini, polako učim talijanski i veselim se novim izazovima – kazala nam je Valentina.

Inače, Valentina je prije koji dan postigla i svoj prvi pogodak za U-19 reprezentaciju Hrvatske u prijateljskoj utakmici protiv Slovačke, koju su izabranice Jure Srzića dobile rezultatom 3:2. U strijelce se upisala i još jedna “Donatovka” Brigita Čavić.