24 ruj 2023
VESLAČKI KLUB JADRAN Sara Žuvanić: “Medalja veseli budući da nam je svima ovo bilo nešto novo”
Veslanje

VESLAČKI KLUB JADRAN Sara Žuvanić: “Medalja veseli budući da nam je svima ovo bilo nešto novo”

U Heraklionu na grčkom otoku Kreti odražane su treće Mediteranske igre na pijesku na kojima je Zadranka Sara Žuvanić, članica Veslačkog kluba Jadran osvojila brončanu medalju u štafetnoj utrci Rowing beach sprint (hrvatski prijevod: veslački sprint na plaži).

Žuvanić je bila jedna od šest članova reprezentacije za koju su nastupili i Nikol Udovičić, Nino Varat, Lovro Puh, Martina Kaić, Paola Girotto.

– Većini nas je to zapravo bilo prvo natjecanje u ovoj disciplini tako da smo se više nadali steći iskustvo, ali nam se i posrećilo pa smo došli do medalja. U ovoj disciplini više do izražaja dolazi spretnost i snalažljivost, ali i sreća u uvjetima koje imate, nego snaga, kao u običnom veslanju – istaknula je Žuvanić.  

Rowing beach sprint će biti zastupljen u programu Olimpijskih igara u Los Angelesu 2028. Hrvatski veslački savez od ove sezone uključio se intenzivnije u praćenje ove discipline. Coastal rowing je sve popularniji oblik veslanja u kojem do izražaja dolaze karakteristike koje su potrebne i u klasičnom veslanju, ali i snalaženje u brodovima koji su veće mase iz razloga veslanja po većim valovima.