24 ruj 2023
DANIJEL JUSUP: “Evidentno imamo problem s organizacijom igre, morat ćemo nešto napraviti”
Foto: Dragana Stjepanović / ABA liga
KK Zadar

DANIJEL JUSUP: “Evidentno imamo problem s organizacijom igre, morat ćemo nešto napraviti”

Danijel Jusup, trener Zadra, imao je vrlo zanimljivo izlaganje nakon poraza njegove momčadi u četvrtfinalu ABA Superkupa od Budućnosti u Podgorici 70:58.

– Prvo poluvrijeme smo dosta dobro stajali na parketu, nosili se s Budućnosti, imali neke otvorene situacije za tri poena, ali nismo pogodili nijedan. Da bi dobio u gostima moraš nešto zabiti iz kontranapada i nešto šuta za tri poena. Bili smo i malo kompaktniji i koncentriraniji u obrani nego u drugom dijelu, nismo dali Budućnosti da se razigrava. Drugim poluvremenom sam manje zadovoljan – rekao je Jusup pa dodao.

Foto: Dragana Stjepanović / ABA liga

– Pokušavam dati šansu mlađim igračima, da vidimo što mogu pa i to njihovo neiskustvo u defanzivnim zadacima košta. Evidentno imamo problem s organizacijom igre, nismo bili u stanju  organizirati suvisao napad na agresivnu igru Budućnosti, morat ćemo po tom pitanju nešto napraviti.

Petar Mijović, trener Budućnosti, imao je, logično, nešto više razloga za zadovoljstvo.

– Momčad Zadra je među onima koje su najmanje mijenjale u ABA ligi. U takvim okolnostima imaju jednu prednost pred momčadima u stvaranjima. Pretpostavljao sam da neće biti tečno jer se nismo pripremali za Superkup, prvenstveno nam je cilj da budemo spremni za obje lige. Noge su teške, ali ono što raduje je fantastičan odnos koji smo imali, na donjem postu smo nekoliko puta izgubili Mazalina, propustili nekoliko zagrađivanja u obrambenom bloku, sve ostalo je bilo na visokoj razini. Kroz obranu smo došli do nekih lakih poena i mirno priveli utakmicu kraju, raduje me način na koji smo pobijedili – kazao je Mijović.