04 srp 2024
1. ŽNL ZADARSKA Sabunjar i Galovac na vrhu, Damir Čačić startao pobjedom
Foto: NŠK Galovac
Domaći nogomet

1. ŽNL ZADARSKA Sabunjar i Galovac na vrhu, Damir Čačić startao pobjedom

Proteklog vikenda odigrano je šest utakmica drugog kola 1. ŽNL Zadarske. Nakon pobjeda u prvom kolu, na stopostotnom učinku za sada su ostali Sabunjar i Galovac, a priliku da im se priključe na vrhu ljestvice danas imaju Pakoštane i Abeceda Zara Dental Centar, čiji međusobni susret počinje u 17 sati na igralištu Krč u Pakoštanima.

Sabunjar je u Privlaci s 3:1 bio bolji od Škabrnje i to nakon što se našao u zaostatku 0:1, budući da je goste u 15. minuti u vodstvo doveo Petar Jurić. Međutim, u 30. je Toni Bugarija izjednačio na 1:1, da bi u nastavku Luka Miletić u 68. i Roko Kovač u 83. minuti zabili za slavlje domaćina.

Novu odličnu utakmicu odigrali su igrači Galovca, koji su na domaćem terenu svladali Polaču s 4:0. Luka Burčul (29.) i Klaudijo Šare (43.) pobrinuli su se za vodstvo 2:0 na poluvremenu, dok je u drugom dijelu Branimir Smokrović golovima u 64. i 73. minuti postavio konačan rezultat.

Foto: NK Bibinje

Damir Čačić pobjedom je startao na klupi Bibinja. Sa 4:0 s igrališta Franka Lisice ispraćena je Nova zora. Mrežu gostiju načeo je Nino Jurjević-Adžić već u prvoj minuti, a u 18. je na 2:0 povisio Borna Jurjević-Adržić. U nastavku su se u strijelce upisali i Lucijan Lovre Lisica u 57. te Mate Bugarija u 75. minuti.

Uvjerljiv je pred svojim navijačima bio i benkovački Velebit, koji je s 3:0 pobijedio Zemunik. Sve do 67. minute na semaforu je svijetlilo 0:0, da bi onda mrežu gostiju načeo Denis Šitum, a desetak minuta kasnije Petar Jurica s dva pogotka unutar šezdesetak sekundi riješio pitanje pobjednika.

Domaću pobjedu ubilježila je i momčad Dalmatinca, koja je u Crnom s 2:1 bila bolja od Zlatne luke. Sve bitno dogodilo se u drugom poluvremenu. Prvo je Filip Volpi-Kobal u 59. zabio za vodstvo domaćina, zatim je Bruno Orlović u 75. pogodio za izjednačenje, da bi Luka Ročak u 85. donio pobjedu Dalmatincu.

Uzbudljivu utakmicu u Poličniku su odigrali Dragovoljac i Hajduk Pridraga. Gosti su poveli pred kraj prvog poluvremena golom Mate Baždarića, da bi u 55. Mateo Verunica izjednačio na 1:1. Sastav iz Pridrage ponovno je poveo u 74. preko Mate Zekana, ali je bod domaćinima u posljednjoj minuti osigurao Josip Bašić golom za 2:2.

Standings provided by Sofascore