24 ruj 2023
NOVO VELIKO PRIZNANJE Matej Nevešćanin i David Ledinski dobitnici nagrade Dražen Petrović u kategoriji “Najuspješniji sportski par”
Zagreb, 11.09.2023. -Sve??ana dodjela HOO-ove Nagrade "Dra??en Petrovi??". Na fotografiji najuspje??niji sportski par, ??tafeta ili posada - Matej Neve????anin, David Ledinski (skokovi u vodi). foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINI??/ lsd
Skokovi u vodu

NOVO VELIKO PRIZNANJE Matej Nevešćanin i David Ledinski dobitnici nagrade Dražen Petrović u kategoriji “Najuspješniji sportski par”

Novo veliko priznanje za zadarskog skakača u vodu (KSV Zadar 2011) Mateja Nevešćanina. Europski juniorski prvak s daske od 1 metra zajedno s Davidom Ledinskim dobitnik je državne nagrade Dražen Petrović koju dodjeljuje Hrvatski olimpijski odbor mladim sportašima u kategoriji „Najuspješniji sportski par, štafeta ili posada mlađih dobnih kategorija“.

Matej i David prošle godine na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je bilo održano u kanadskom Montrealu osvojili su srebrnu medalju u sinkro skokovima s daske od 3 metra.

– Jako sam sretan i ponosan. Ova nagrada puno znači meni i Davidu. Uživamo u zajedničkim nastupima i vjerujem da ćemo i u seniorskom uzrastu imati što za reći, nedavno smo na SP u Japanu bili petnaesti. Hvala svima, sve ovo nam je još jedan dodatan motiv kako bi bili još bolji. Prostora za napredak imamo još jako puno i ovo priznanje nam je i velika obveza da nastavimo dalje još jače trenirati pa niti novi vrhunski rezultati neće izostati – dodao je Matej.

Inače, Nevešćanin je prošle godine također bio dobitnik nagrade Dražen Petrović, slavio je u kategoriji Sportaš – najveća nada hrvatskog sporta.