03 lis 2023
Aleksandra Kardum iz TK Zadar 08 poražena u finalu Tennis Zadar Opena na Višnjiku
Ostali sportovi

Aleksandra Kardum iz TK Zadar 08 poražena u finalu Tennis Zadar Opena na Višnjiku

U organizaciji Teniskog kluba Zadar 08 na Višnjiku se ovog tjedna igra Tennis Zadar Open 2023., međunarodni turnir za tenisačice i tenisače do 14 godina starosti.

Na turniru koji je i u kalendaru Hrvatskog teniskog saveza nastupa 28 igračica i 50 igrača iz Italije, Slovačke, Slovenije, Rumunjske, Velike Britanije, Češke i Hrvatske.

Iz kluba domaćina u konkurenciji dječaka sudjelovali su Adrian Jureško, Rok Diklić, Dominik Marić i Luka Gobin, dok su se u konkurenciji djevojčica brojnoj publici na teniskom kompleksu ŠC-a Višnjik predstavile Aleksandra Kardum, Nina Knez i Milla Mrva Skoblar.

Najuspješnija među njima bila je Aleksandra koja je stigla do finala u kojem je poražena od prve nositeljice, Laure Chlumske rezultatom 6:1 i 6:2.

Na putu do finala Aleksandra je pobjedila Talijanku Anstasiu Dmitriev, Slovakinju Ellu Balažovu, Čehinju Annu Jancarikovu i Hrvaticu Sophiu Santos, državnu prvakinju do 14 godina, koja je u drugom kolu bila bolja od Mrve Skoblar, koja je, pak, na ovom turniru osvojila svoju prve međunarodne bodove.

Dečki iz TK Zadar 08, nažalost, na ovom turniru nisu postigli neke zapažene rezultate. i Adrian i Rok i Dominik prošli su tek prvo kolo ali su sva trojica zaustavljeni već u sljedećoj rundi. Ipak, sva trojica zadovoljstvo mogu pronaći u tome što su i oni, baš kao i Milla, u Zadru došli do svojih prvih pobjeda na međunarodnoj sceni.