03 lis 2023
ŠKOLA VESLANJA VK Jadran – klub sa stoljetnom tradicijom koji je odgojio generacije Zadrana
Foto: VK Jadran
Veslanje

ŠKOLA VESLANJA VK Jadran – klub sa stoljetnom tradicijom koji je odgojio generacije Zadrana

Veslački klub Jadran Zadar upisuje nove članove u školu veslanja. Osim što je već više od stoljeća jedna od perjanica zadarskog sporta, ovaj klub se već godinama ističe i po izvrsnom vođenju vlastitih web stranica i društvenih mreža. Tako i ove godine sva djeca i roditelji koji su zainteresirani za veslanje na službenim stranicama VK Jadran mogu pronaći apslutno sve bitne informacije o upisu novih članova, kao i neke zanimljivosti koje će im pomoći da se bolje upoznaju sa veslačkim sportom.

OSNOVNE INFORMACIJE

Preporučeni početak bavljenja veslačkim sportom je u dobi od 11 do 14 godina. Uvjet za upis u školu veslanja je znanje plivanja te da je polaznik zdravstveno sposoban za bavljenje sportskim aktivnostima. U školu veslanja moguće je pristupiti tijekom cijele godine, a za upis je potrebno doći u pratnji jednog od roditelja.

Veslački dom (Foto: Denis Peroš)

Upisi se vrše u Veslačkom domu, na adresi: Obala kneza Branimira 6a, od ponedjeljka do petka, u vremenu: ujutro od 08 – 10 sati, a tijekom školske godine i popodne od 17 – 19 sati.

Mjesečna članarina za polaznike škole veslanja iznosi 20 eura. Ako iz iste obitelji ima dva člana, onda članarina iznosi 13 eura po članu.

Dodatne informacije o uvjetima upisa možete dobiti na broj 091 521 1109 ili e-mail jadranzadar1908@gmail.com.

Voditelj Škole veslanja je Petar Milin, stručni specijalist kineziologije i sportski trener veslanja, a treneri Veslačkog kluba Jadran su redom svi bivši uspješni veslači Jadrana, sudionici olimpijskih igara s bogatim iskustvom na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Uz veslačko iskustvo, posjeduju i stručnu izobrazbu potrebnu za rad s djecom.

U školskoj godini 2023./2024. upisuju se: dječaci i djevojčice rođeni od 2009. do 2012. godine.

TERMINI TRENINGA

Tijekom školske godine treninzi škole veslanja održavaju se tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom u prostorijama kluba u Veslačkom domu, suprotno od smjene u školi.

 PonedjeljakSrijedaPetak
Ujutro9.00h9.00h9.00h
Popodne18.00h18.00h18.00h

*tijekom zimskih i ljetnih školskih praznika termin treninga je u dogovoru s trenerom.

Obuka svih polaznika Škole veslanja održava se u Veslačkom domu na Obali kneza Branimira. Veslački dom opremljen je svom opremom potrebnom za obuku početnika po svim uvjetima, što uključuje dvoranu, veslaonicu s bazenom i prostoriju sa veslačkim simulatorima te školske brodove.

ZAŠTO VESLATI?

Ako želiš steći nove prijatelje, radne navike, upornost, mentalnu snagu te zdravo živjeti u dobrom društvu, onda je veslanje pravi sport za tebe! Veslanjem koristitiš sve važnije tjelesne skupine mišića od nogu, ruku, leđa, trbuha do stražnjice, što veslanje čini kompletnom vježbom. Veslanjem koristiš i mišiće u širokom opsegu pokreta, većem nego li u većini ostalih sportova, čime dobivaš na fleksibilnosti i pokretljivosti, a u preciznim i ritmičnim kretnjama vrlo je mala mogućnost ozljeda.

VK JADRAN ZADAR klub je s tradicijom dugom 115 godina koji je odgojio generacije Zadrana u sportskom, ali i životnom pogledu.