24 srp 2024
ŠKOLA KOŠARKE OTOK PAŠMAN S Krešom kao inspiracijom oživjeli košarku na njegovu otoku
Foto: Kristina Ugrinić
Košarka

ŠKOLA KOŠARKE OTOK PAŠMAN S Krešom kao inspiracijom oživjeli košarku na njegovu otoku

Škola košarke otok Pašman ulazi u svoju drugu godinu djelovanja. Revitalizacijom Športskog društva Bokolje, čije je osnivanje još davne 1973. inicirao legendarni Krešimir Ćosić, prošle godine s radom je krenula i škola košarke pod vodstvom predsjednika Guste Bašića i trenera Lovre Mikasa. I pokazalo se to punim pogotkom, jer je vrlo brzo okupila dvadesetak malih otočana.

– Prvom godinom smo i više nego zadovoljni. Okupili smo preko 20 dječaka i djevojčica, što je bilo čak i iznad naših očekivanja, ali nam je pokazalo koliko je ovakav projekt trebao otoku Pašmanu. Trenirali smo, igrali, organizirali i jedan mali turnir i dobro se zabavili te s veseljem čekamo početak nove sezone – kaže Bašić.

U školskoj sportskoj dvorani u Neviđanima djeci su osigurani dobri uvjeti za rad, a za organizaciju i provedbu stručnog programa brine se trener Lovre Mikas.

– Lovre je licencirani trener od strane Hrvatskog košarkaškog saveza, ima dugogodišnje iskustvo rada u školama košarke i on je zaista jedna vrlo stručna osoba uz koju djeca mogu puno naučiti, a uz to se i zabaviti. Zadovoljni smo što nastavljamo započetu suradnju.

A prvi trening u novoj sezoni na rasporedu je u ponedjeljak, 11. rujna, kada se očekuje i dolazak novih dječaka i djevojčica željnih da se upoznaju s čarobnom igrom među obručima.

– Sve informacije mogu se dobiti putem facebook stranice Škola košarke otok Pašman, kao i na broj 099 316 8777 ili e-mail sdbokolje@gmail.com. Ovim putem pozivam sve zainteresirane da nam se jave, dođu pogledati kako izgledaju naši treninzi i ako im se svidi postanu naši članovi. U novoj sezoni imamo puno planova, od prijateljskih utakmica, preko mini lige do organizacije još jednog turnira i nadam se da ćemo ih što više realizirati – ističe Bašić.

Nakon prošlogodišnjeg turnira u sklopu adventa na Pašmanu, u planu je jedan još veći.

– Lani su nastupile četiri momčadi, uz našu, još i Sukošan, Sv. Filip i Jakov te KK Zara, a sada bismo to malo proširili sa barem još četiri. U planu je organizacija turnira za djecu u čast Krešimira Ćosića, koji bi se igrao u petom mjesecu baš na igralištu u njegovoj Dobropoljani.

Krešo je vječna inspiracija svima koji u zadarskom kraju imaju veze s košarkom, a naročito njegovim Pašmancima.

– Ove godine slavimo veliku 50. obljetnicu Športskog društva Bokolje, koje je nastalo baš na njegovu inicijativu i uz neke prekide održalo se sve do danas. Sada želimo da i nove generacije djece s našeg otoka, kroz rad Škole košarke Pašman i druge aktivnosti, nastave živjeti košarku i sport onako kako ih je živio Krešo – zaključio je Bašić.