07 srp 2024
SC TORBA “Za nas koji smo poznavali Tonija, ovo finale bilo je važnije od ičega”
Foto: Humanitarna udruga "Antonio Jurjević"
Futsal

SC TORBA “Za nas koji smo poznavali Tonija, ovo finale bilo je važnije od ičega”

Slavilo se u Debeljaku nakon što je Sportski centar Torba osvojio 7. Memorijalno-humanitarni turnir “Antonio Jurjević”. A nakon što su se malo slegli dojmovi, pobjednici su se oglasili i emotivnim facebook postom kojega prenosimo u cijelosti.

“Kako početi ne znamo ni sami. Uvertira samom finalu bila je nestvarna. Par tisuća ljudi, i Đanijev govor nikoga nije ostavio ravnodušnim, pogotovo nas koji smo poznavali Tonija i koji imamo poveznicu s njim i njegovom obitelji još od dječačkih dana. Suze se nisu tako lako mogle sakriti i noge su gubile tlo pod nogama. Razmišljanje je bilo: “Idemo ovo uzeti, ovo finale je važnije od bilo čega do sada”. Koreografija kao da smo na nekom vrućem argentinskom stadionu, pitanje je bilo samo da li se ovo stvarno događa na Višnjiku.

Finale konačno počinje, nervozno, gubimo 1-0 na poluvremenu, ali imamo svoje šanse koje ne iskorištavamo. Ulazimo u drugo poluvrijeme, Karlo ubacuje u brzinu više zabija dva pogotka i dolazi do ekstaze na tribinama gdje ima više od 2000 duša. Kasnije naš dijamant, Marko Gambiraža, solo prodorom i fantastičnim udarcem lijevom nogom, povisuje na 3:1 i odvodi nas pred vrata raja. Popovići odma smanjuju na 3:2, ali Marko svojim asistom i Ivan Tokić svojim pogotkom ne daju da pehar ne dođe u Debeljak i euforično slavlje je moglo krenuti.

Scene slavlja golova i slavlja nakon utakmice koje su zabilježene mnoštvom fotografija nikada u svom životu nećemo zaboraviti i ostati će nam u trajnom sjećanju kao i natpis na zidu na kojem ćemo vječno ostati zapisani kao jedni od pobjednika, najboljeg, najvećeg i najdražeg turnira svima nama i naravno, najprestižnijeg u cijeloj zadarskoj županiji, a sasvim sigurno i šire.

Hvala Humanitarna udruga “Antonio Jurjević” na ovakvom turniru i ovakvom događaju i čudesnoj organizaciji, trenuci koji se dožive na turniru ponajprije djeca, a onda i mi svi ostali stariji, rijetko se mogu s ičim mjeriti. Uz pehar pobjednika, prijelazni kameni pehar na kojem smo vječno zapisani kao pobjednici, natpis na zidu pobjednika, imamo i pojedinačne nagrade u vidu najboljeg golmana turnira, a to je Jure Šarin i najboljeg igrača turnira, a to je Karlo Torbarina.

Svaka čast svim našim igračima na trudu, zalaganju i emociji koju ste pokazali, ponosni smo na vas. Velika hvala ide i našim navijačima koji su bili u velikom broju i davali nam podršku tijekom cijele utakmice i na kraju skupa s nama stvarali slike za povijest našeg malog mjesta. Još jednom hvala svima i onima koji su pomogli na bilo koji način kako bi bili ovako uspješni ovo ljeto.

Velika nam je bila čast i odgovornost sudjelovati na humanitarnom turniru i naravno vidimo se dogodine u obrani naslova, u još boljem izdanju i Vas i nas, ako se išta bolje od ovoga može. Čestitke i SV. ANTE Popovići na vrhunskom finalu i pruženoj partiji i sretno dalje na svim frontovima.”