03 lis 2023
US OPEN Sjajne Pera i Linette u četvrtfinalu parova!
Foto: Facebook / Bernarda Pera fan page
Tenis

US OPEN Sjajne Pera i Linette u četvrtfinalu parova!

Bernarda Pera i Magda Linette plasirale su se u četvrtfinale US Opena u konkurenciji parova. Nakon što su u prvom kolu s 2:1 u setovima pobijedile talijansku kombinaciju Cocciaretto / Trevisan, a u drugom sa 2:0 australsko-američki par Melichar-Martinez / Perez, danas su u osmini finala, također s 2:0, nadigrale Amerikanke Sophie Chang i Alyciju Parks. Bilo je 7:6 (4) i 6:2.

U prvom setu Pera i Linette su prvo vratile break zaostatka nakon 1:3, a potom kod 4:5 spasile dvije set lopte, da bi tie-break otvorile sa 3:0 i dobile ga 7:4.

U drugom setu ponovno su spasile dvije break lopte kod 1:1, a onda odjurile do 5:1 i s konačnih 6:2 došle do velike pobjede.

Sljedeća prepreka na putu ovog sjajnog zadarsko-poljskog para svakako nije nepremostiva. Riječ je o Amerikanki Jennifer Brady, koja se vratila tenisu nakon podužeg odsustva i Brazilki Luisi Stefani.

U slučaju pobjede Pera i Linette bi izjednačile svoj najbolji zajednički rezultat na Grand Slam turnirima, polufinale, koje su igrale na Roland Garrosu 2021.