03 lis 2023
OTAC I SIN Prva zajednička utakmica Dragana i Šime Župana za pamćenje
Domaći nogomet

OTAC I SIN Prva zajednička utakmica Dragana i Šime Župana za pamćenje

Malo je toga što Dragan Župan, legendarni kapetan Nogometnog kluba Zadar, za kojega je odigrao oko 200 utakmica, nije prošao u gotovo četvrt stoljeća dugoj nogometnoj karijeri. Još tamo otkako je sa 16 i pol godina zaigrao prvu seniorsku utakmicu pa do danas, kada ima 40 na leđima i još uvijek svojim potezima piše poeziju na zelenim travnjacima.

Pa ipak, sport uvijek piše neke nove priče, donosi neke nove emocije i ispunjava snove. Posebno ako ste uporni, predani i volite ono što radite kao što Dragan Župan voli nogomet. I tako je u 41. godini života dočekao da prvi put odigra službenu nogometnu utakmicu zajedno sa svojim sinom Šimom, koji će uskoro napuniti 19.

Dogodilo se to u dresu Nogometnog klub Novalja, gdje su otac i sin Župan od prve minute zaigrali u sastavu nekadašnjeg trenera NK Zadra Ivice Datkovića u 1. kolu 4. NL riječke regije protiv Draga. I ne samo da su zaigrali, nego je Šime postigao i dva pogotka u pobjedi 6:1. Iako mu nijednoga nije “namjestio” otac, drugi pogodak bio je pravo malo remek djelo, prebacivanje golmana u situaciji jedan na jedan. Moglo bi se reći, krv nije voda, jer vica, mašte i kreativnosti u igri Župana nikada nije nedostajalo.

A otac, naravno, najponosniji na svijetu.

– I to sam dočekao. Šime i ja. Prvenstvena utakmica. Igramo zajedno. Šime zabio dva gola. Pobjeda. Ponosan – napisao je Dragan na svom facebook profilu uz već tradicionalni pozdrav “isto lipo”.

Lipo je, lipo. Neka bude još takvih dana!