07 srp 2024
7. MHTAJ SC Torba na krilima Karla Torbarine razveselila Debeljačane
Foto: Humanitarna udruga "Antonio Jurjević"
Futsal

7. MHTAJ SC Torba na krilima Karla Torbarine razveselila Debeljačane

Momčad SC Torba Debeljak pobjedik je 7. Humanitarno-memorijalnog turnira “Antonio Jurjević.” U finalu na prepunom Športskom centru Višnjik, Debeljačani su s 4:2, na krilima najboljeg igrača turnira Karla Torbarine, bili bolji od momčadi Sv. Ante Popovići. Treće mjesto pripalo je Stanovima.

Finale

MNK Sveti Ante Popovići – SC Torba Debeljak 2:4

Samo nekoliko minuta bilo je potrebno da vidimo prvi gol na susretu. Iz prve prave šanse najbolji strijelac turnira Josip Ćoran pogađa za vodstvo Sv. Ante. Do kraja poluvremena sijevale su šanse na obje strane, ali valja istaknuti nekoliko sjajnih obrana vratara Sv. Ante Nike Đakovića, s kojima je održavao vodstvo svoje momčadi.

Početak drugog poluvremena donosi totalnu ofenzivu SC Torba. Karlo Torbarina u 25. minuti odlično prati situaciju te sa druge stative posprema posprema loptu u mrežu i izjednačava rezultat. Igrao se otvoren nogomet tijekom cijele utakmice tako da smo, nakon izjednaćujućeg gola, vidjeli još mnogo prilika za gol. No, i vratare se nešto pita.

Onda u 33. minuti za potpuno ludilo na tribinama Karlo Torbarina pogađa i dovodi Torbu u vodstvo. Nismo dugo čekali na novi pogodak, već u 35. miljenik publike Marko Gambiraža povećava vodstvo ma 3:1. Šimun Popov dao je tračak nade Sv. Anti svojim pogotkom u 36. minuti, ali to nije bilo dovoljno. “Točku na i” postavlja Ivan Tokić za konačnih 4:2.

Najboljim igračem turnira proglašen je Karlo Torbarina, najbolji strijelac bio je Josip Ćoran, a najbolji vratar Jure Šarin.

Za 3. mjesto

MNK Stanovi – MNK Sinjoretovo 3:3 (6:5 P)

Nakon vrlo uzbudljivog susreta imali smo priliku gledati raspucavanje šesteraca. Jedna obrana Kristijana Draževića bila je dovoljna za osvajanje treće pozicije, čime su MNK Stanovi nadmašili prošlogodišnji plasman (četvrto mjesto).

Veterani

MNK Sveti Ante Oktogon – MNK Feri Riba Nekretnine 1:2

MNK Feri Riba Nekretnine su ovogodišnji osvajači veteranskog turnira. Došli su do prednosti od 0:2, koju “Sveci” nisu mogli u potpunosti stići, što je značilo da je sa zvukom sirene slavlje moglo početi.

Najboljim igračem turnira proglašen je Šime Marković, najbolji strijelac bio je Šime Knežević, a najbolji golman Slobodan Marušić.

Treće mjesto pripalo je veteranskoj momčadi Mamma Mia, koja je s 4:0 pobijedila HNK Velebit Benkovac.