03 lis 2023
US OPEN Pera dobila prvi set, Ostapenko preokrenula
Foto: US Open
Tenis

US OPEN Pera dobila prvi set, Ostapenko preokrenula

Bernarda Pera nije se uspjela plasirati u osminu finala US Opena. Bolja od nje večeras je u susretu 3. kola bila Latvijka Jelena Ostapenko sa 2-1 u setovima. Bilo je 4:6, 6:3 i 6:3 za 21. tenisačicu svijeta i bivšu Grand Slam pobjednicu (Roland Garros 2017.)

U prvom setu Zadranka se brzo vratila nakon uvodnog zaostatka 0:2 da bi, pri rezultatu 4:4, oduzela servis protivnici na nuli i potom zadržala svoj za 6:4.

U drugom je opet Latvijka prva povela (3:1), a Bernarda vratila break zaostatka na 4:3. Međutim, nakon toga nije iskoristila prednost 30:15 na vlastitom servisu te je izgubila tri poena zaredom, a potom i set sa 6:3.

Bio je to početak niza od četiri izgubljena servis gema za Peru, što je Ostapenko dovelo do prednosti 5:1 u trećem setu. Bernarda se nije predavala, stigla je do 5:3, ali je onda ponovno izgubila servis i nije uspjela natjerati protivnicu da joj eventualno kod 5:4 na servisu za meč proradi nervoza.

Unatoč porazu, ostat će zapisano da je ovo bio najbolji Perin pojedinačni rezultat na američkom Grand Slamu, a još je uvijek u igri u konkurenciji parova.