03 lis 2023
U SUBOTU U DRAGAMA  Boksački spektakl, Vitezovi vranski i koncert Jure Brkljače
Borilački

U SUBOTU U DRAGAMA  Boksački spektakl, Vitezovi vranski i koncert Jure Brkljače

Prvi međunarodni boksački turnir „Croatian Knights“ održat će se u subotu na području naše županije. 

I to nigdje drugdje nego u malom mjestu Drage. Već se i u gradu na veliko šuška o nesvakidašnjem događaju koji organizira BK ARES ZADAR zajedno s Viktoriom Barešić pod pokroviteljstvom Hrvatskog boksačkog saveza i Boksačkog saveza Zadarske županije.

O svim detaljima govore Nikola Marketin i Viktorija Barešić nosioci turnira i pokretači ove cijele priče.

“Za uvertiru je jučer organiziran pokazni trening gdje je svako dijete koje je pokazalo interes moglo navući boksačke rukavice i okušati se u ovoj vještini pod stručnim vodstvom naših trenera i boksača koji će sudjelovati na turniru.

Također, svako dijete iz Draga, koje pokaže interes za boks, bit će mu omogućeno besplatno treniranje u boksačkom klubu ARES ZADAR.

Turnir će se održati ove subote u neposrednoj blizini nautičke marine uz samu rivu i sami spektakl odvijat će se pod samim nebom ispod zvijezda uz šum mora. 

Prema rasporedu, održat će se 14 mečeva, a sam turnir će se otvoriti scenskim nastupom Vranskih vitezova koji će donijeti dašak srednjeg vijeka i pokazat kakve su se borbe vodile u prošlosti i nakon njih počinju mečevi. Uz Vranske vitezove sudjelovati će i Pakoške mažuretkinje te KUD Sv.Ante.

Natjecatelji samog turnira dolaze iz više hrvatskih klubova, a tu će se naći i natjecatelji iz Slovačke, Ukrajine, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Napomenut moramo da je predviđen i jedan ženski par što nas posebno veseli jer to je dokaz da ovaj sport i te kako ima potencijala i kod pripadnica lijepšega spola.

O kvaliteti samog turnira govori i činjenica da će upravo hrvatski reprezentativci, osvajači europskih medalja i potencijalni olimpijci sudjelovati u turniru. Svoj dolazak potvrdio je i Bono Bošnjak i ostali visoki uzvanici kako bi podržali ovu manifestaciju.

Nakon turnira nastavit će se bogati zabavni program uz Juru Brkljaču.

Cilj ovog turnira je približiti boks i pokazati koliko je sport važan za održavanje tjelesnog i psihološkog zdravlja. Sport također utječe na socijalni razvoj djece i uči ih vještinama koji se mogu primijeniti izvan terena i dvorane.

Uloga sport važna je za cjelokupan razvoj osobe, samokontrolu, upravljanju emocijama i efektivno suočavanje s preprekama. To su samo jedni od primjera vještina koje djeca usvajaju kroz sport.

Također cilj turnira je promovirati malo mjesto, Drage, koje se nalazi u sklopu Općine Pakoštane koja se do sad više puta pokazala kao prijatelj sporta i djece a i kao pravi domaćin brojnim turistima koji iz godine u godinu otkrivaju ovaj još zagonetni biser na Jadranu.”