24 ruj 2023
MEMORIJAL TOMISLAV KNEŽEVIĆ Danijel Jusup: “Vidjet ćemo što mogu naši mladi igrači”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

MEMORIJAL TOMISLAV KNEŽEVIĆ Danijel Jusup: “Vidjet ćemo što mogu naši mladi igrači”

Nakon uspješne premijere protiv Brigham Young Universityja, košarkaši Zadra okreću se prvom pripremnom turniru u novoj sezoni. Na 18. Memorijalnom turniru Tomislav Knežević u Jazinama uz KK Zadar će sudjelovati GKK Šibenka, KK Kvarner 2010 i KK Alkar, a upravo su Sinjani prvi protivnik momčadi Danijela Jusupa. Utakmica se igra u večeras od 20:30 sati, nakon što svoju polufinalnu utakmicu (18) odrade Šibenka i Kvarner 2010. Svečano otvaranje turnira zakazano je za 20 sati.

– Konačno smo se kompletirali, jer nam se vratio Dario Drežnjak, koji je nakon reprezentativnih obveza dobio nužnih sedam dana odmora. Počeli smo s pripremama 2. kolovoza, odradili jedan dio na atletskoj stazi, a zatim specifične kondicijske i košarkaške treninge u dvorani na Višnjiku. Pripreme prolaze u dobrom raspoloženju, odigrali smo utakmicu s američkim sveučilištarcima te se okrećemo memorijalu u Jazinama. Nama je najvažnije adaptirati se na parket, kako bismo izbjegli ozljede u ovoj fazi priprema te dati više minuta mladim igračima, da vidimo za što su spremni – kaže trener Danijel Jusup.

Dolaskom Luke Božića roster je definiran na način da je zadržan kostur momčadi koja je prošle godine osvojila naslov prvaka, s tim da su otišli Šantelj, Davis, Čampara i Matulina, a došli Mazalin i Jambrović, uz nekoliko igrača iz juniorskog pogona.

– Roster smo skratili kako bi naši mlađi igrači Sikirić, Klarica i Njegovan bili ne 10., 11. ili 12. igrač, nego 9., 10. ili 11., da malo ozbiljnije participiraju u minutaži. S obzirom da je momčad slična kao lani i naši ciljevi su isti, što znači da se nadamo otići u prvenstvu i Kupu do kraja, a u ABA ligi biti do kraja u svakoj utakmici. Momčad jest skuplja, ali razlog je porast cijena svih hrvatskih igrača koji su igrali ABA ligu. Trebamo ući u borbu svaku utakmicu, sa žarom i srcem, pokazati navijačima da smo spremni dobiti svakoga i na taj način opravdati njihovo povjerenje. Nadamo se da će sezona biti zdrava i uspješna – poručio je Jusup.

U subotu u 18 sati na rasporedu je utakmica za treće mjesto, dok je finale zakazano za 20:15 sati. Ulaz na sve utakmice je slobodan.