03 lis 2023
45. MEĐUNARODNA REGATA – MARIBOR Pet prvih mjesta za Jadranaše
Veslanje

45. MEĐUNARODNA REGATA – MARIBOR Pet prvih mjesta za Jadranaše

Veslači Jadrana su nakon dugo vremena nastupili u slovenskom Mariboru na 45. Međunarodnoj regati i ostvarili zapažene rezultate. Zadnji nastup veslača Jadrana u Mariboru bio je daleke 1964. godine, tada na Prvenstvu Jugoslavije.Na regati u Mariboru veslači Jadrana osvojili su ukupno pet prvih mjesta, pet drugih i jedno treće mjesto. Bila je to prva regata nakon ljetne stanke za veslače Jadrana, ujedno i provjera za veslače pred nastavak jesenskog dijela sezone. U Mariboru su nastupili i veslači Jadrana, kandidati za nastup na Balkanskom veslačkom prvenstvu koje će biti održano sredinom rujna u Rumunjskoj.

Prva mjesta na regati u Mariboru ostvarili su četverac bez kormilara mlađih juniora u sastavu Mateo Matešić, Rafael Brkić, Luka Kraljić i Bartol Cuković, u samcu mlađih juniora Toni Čurković, dvojac na pariće kadeta u sastavu Mateo Matešić i Davor Božajić, zatim Rahela Marcelić u samcu kadetkinja i četverac na pariće kadeta u sastavu Jan Pavičić, Mikula Bobić i Matija Vujević i Marko Mišulić.

Druga mjesta zauzeli su četverac bez kormilara seniora Petar Miloš, Roko Skočić, Duje Kanjer i Luka Petković, četverac bez kormilara mlađih juniora Frane Vulelija, Roko Bubić, koji je veslao u kombiniraoj posadi s veslčima osječkog Iktusa Jakovom Horvatom i Jakovom Wagnerom, zatim četverac na pariće mlađih juniorki Viktorija Aleta, Dora Turčinov, Martina Viduka i Lana Marijačić.

Još su drugo mjesto osvajali četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Lovre Kolega, Adrian Vidović, Niko Skočić i Luka Čoban, u samcu mlađih juniorki Augustina Mihatov te druga posada četverca na pariće kadeta u sastavu Marko Dinarina, Marko Borić, Teo Valjin i Teo Škarpona.

Peta mjesta osvajali su Mara Bencun u samcu juniorki te Petra Babara i Nika Kovaču u dvojcu na pariće juniorki.