19 srp 2024
UMJESTO IVANOVA Bivši prvak Europe novi pomoćni trener razvojne momčadi KK Zadar
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
Domaća košarka

UMJESTO IVANOVA Bivši prvak Europe novi pomoćni trener razvojne momčadi KK Zadar

Razvojna momčad Košarkaškog kluba Zadar, KK Jazine Arbanasi, nije dugo bila bez pomoćnog trenera. Nakon odlaska Ive Ivanova u Puntamiku na to će mjesto uskočiti Anton Kazarnovski, prošlosezonski igrač, koji će uz to obnašati i ulogu sportskog direktora Jazina, potvrđeno nam je iz kluba.

38-godišnji Kazarnovski u Zadar je stigao u ožujku 2022., a prošle je sezone u Prvoj muškoj ligi bio na prosjecima od 5 poena i 3,5 skokova za 11 minuta po utakmici.

Ono što je najzanimljivije iz dugogodišnje karijere ovog izraelskog košarkaša ruskih korijena jest naslov europskog prvaka osvojen s Maccabijem 2004. godine. Doduše, odigrao je tada 19-godišnji Kazarnovski te sezone tek jednu euroligašku minutu, ali povijest piše ono najvažnije – titulu.

Nakon Maccabija, igrao je za niz izraelskih i njemačkih klubova, bio je i u Rumunjskoj, Makedoniji, Slobodi iz Užica, a u Jazine je stigao s Kosova.

– Otvorila se mogućnost dovođenja jednog iskusnog igrača, a moj jedini zahtjev bio je da to bude karakterna osoba koja će znati prepoznati svoju ulogu u ovoj momčadi. To je prvenstveno da bude mentor mladim igračima i prema svim informacijama koje smo dobili, Anton je upravo takav tip. Vjerujem da će nam pomoći, ne toliko rezultatski, koliko da svojim iskustvom i znanjem dodatno usmjeri mlade suigrače na terenu – izjavio je tadašnji trener Jazina Marko Selin.

I po svemu sudeći bio je u pravu, jer Kazarnovski će sada svoje iskustvo i znanje nastaviti prenositi na mlade u funkciji pomoćnog trenera te tako kompletirati stručni stožer u kojem su, uz glavnog trenera Roka Jurlinu, još i kondicijski trener Mario Mandir, fizioterapeut Mladen Babić te liječnik Šime Srzentić.