03 lis 2023
US OPEN Velika pobjeda Bernarde Pere!
Foto: Instagram / Bernarda Pera
Tenis

US OPEN Velika pobjeda Bernarde Pere!

Bernarda Pera fantastično je otvorila ovogodišnji US Open! Zadarska tenisačica u prvom je kolu četvrtog Grand Slam turnira sezone za sat i 42 minute igre pobijedila Veroniku Kudermetovu, 16. igračicu svijeta, sa 2:0 u setovima, 7:5, 6:4.

Ruskinja je bolje otvorila meč i povela 0:2, no Bernarda odmah vraća break zaostatka i preuzima vodstvo, 3:2. Potom je, pri rezultatu 4:4, spasila dvije break lopte, da bi pri vodstvu 6:5 odigrala sjajan gem na servisu protivnice i breakom na nuli dobila prvi set 7:5.

I u drugom setu Kudermetova je prva oduzela servis Peri i povela 3:2. Međutim, ponovno je Zadranka ekspresno vratila break i onda pri vodstvu 5:4 još jednom izvrsno odigrala na servisu Ruskinje, došla do 0:40 te iskoristila drugu meč loptu za konačnih 6:4.

Ovime je Pera prekinula i niz od četiri uzatopna poraza i došla u priliku da ostvari svoj najbolji rezultat na američkom Grand Slamu, plasman u 3. kolo, gdje još nikada nije bila. Prepreka na tom putu bit će joj bolja iz dvoboja Kinjeskinje Xiyu Wang i Slovakinje Viktorije Hrunčakove.