03 lis 2023
EP ODBOJKAŠA Filip Šestan i Mislav Lučić Zadrani u hrvatskoj reprezentaciji
Foto: Sport023
Odbojka

EP ODBOJKAŠA Filip Šestan i Mislav Lučić Zadrani u hrvatskoj reprezentaciji

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija stigla je u bugarsku Varnu, gdje će igrati u skupini B Europskog prvenstva, koje se od 28. kolovoza do 16. rujna, osim u Bugarskoj, igra još i u Izraelu, Sjevernoj Makedoniji te Italiji.

Prvu utakmicu Hrvatska igra u srijedu, 30. kolovoza protiv Finske, a u skupini B su još i domaćin Bugarska, Slovenija, Španjolska i Ukrajina. Izbornik reprezentacije je Francuz Cedric Enard, koji u sastavu, odnosno svom stručnom stožeru, ima i dvojicu Zadrana. Jedan je naš sjajni odbojkaš Filip Šestan, a drugi mladi trener Mislav Lučić, koji se nedavno priključio reprezentaciji u funkciji statističara.

– Nakon završnog dijela priprema u Osijeku, stigli smo u Bugarsku, malo se odmorili i sada imamo još nekoliko dana da izbrusimo završne detalje za prvu utakmicu protiv Finske. Bit će teško, skupina je izazovna, ali mislim da imamo realne šanse za prolaz u osminu finala, gdje će se plasirati prve četiri reprezentacije – kazao nam je Šestan pa dodao.

– Najvažnije su prve tri utakmice, protiv Finske, Ukrajine i Španjolske, dok su posljednje dvije protiv Bugarske i Slovenije ipak teže. Svakako, odradili smo dobre pripreme i dat ćemo sve od sebe na svakoj utakmici da na najbolji mogući način predstavimo našu zemlju i pokušamo napraviti što bolji rezultat.

Za hrvatsku reprezentaciju igraju: Petar Đirlić, Hrvoje Pervan, Filip Šestan, Ivan Zeljković, Tino Hanžić, Marino Marelić, Marko Sedlaček, Ivan Mihalj, Kruno Nikačević, Sven Jakopec, Stipe Perić, Bernard Bakonji, Timofej Žukovski, Ivan Raič. Izbornik reprezentacije je Cedric Enard, a stručni stožeer čine Tomislav Ćošković, Mislav Lučić, Luka Penga, Pavle Drecun i Iva Bule.