03 lis 2023
RK ZADAR 1954 Nino Jerak: “Prerano je za govoriti o očekivanjima od ove sezone”
Rukomet

RK ZADAR 1954 Nino Jerak: “Prerano je za govoriti o očekivanjima od ove sezone”

Rukometaši Zadra 1954 pripremaju se za novu sezonu u 1.HRL – Jug, koja počinje 30. rujna.

Otišli su neki igrači iz prošlogodišnjeg sastava, poput Nike Martinovića i Lorisa Hromina, no u klub s Mocira stigla su nova, mlada imena. Promjena se dogodila i na klupi, gdje je Krešimira Marakovića zamijenio Nino Jerak.

– Završili smo dva tjedna priprema, više od deset treninga je iza nas. Momčadi smo pridružili i kondicijskog trenera Luku Plazinu s kojim tri puta tjedno radimo u teretani. Kroz neko vrijeme ćemo moći više govoriti o očekivanjima. Jedno su pripreme, a drugo je konzistentno dolaženje na treninge tijekom sezone – kaže Jerak.

Nova sezona počinje posljednjeg dana rujna, kada u Zadar stiže momčad Umaga. Gotovo dva puna mjeseca Zadrani će se pripremati za nove izazove.

– Dogovorili smo puno prijateljskih utakmica. Prva nam je bila protiv Trogira, zatim ćemo u goste Riboli Kaštela, a onda idemo u Zagreb. Tamo ćemo igrati protiv premijerligaša Sesveta i Nexea te protiv Metalca koji je u našem rangu, ali u skupini Sjever. Sredinom rujna slijedi trokut turnir na kojem će uz nas nastupiti Split i Ardiaei. Za sam kraj još dvije utakmice u Senju – zaključio je Jerak.

U prvoj pripremnoj utakmici Zadrani su sinoć u Mocirama bili bolji od Trogira rezultatom 24:23.

Zadar: Bijelić, Prtenjača 1, Kuštera, Maričić, Surać 5, Maršan 2, Knežević 3, Nakić, Dujmović 2, Goldner 4, Merhar 2, Grbić, Mazić 1, Bukva 1, Čirjak 3, L. Vrsaljko, F. Vrsaljko, Perinović.

Trogir: Tokić 3, Peran, Piteša 4, Špika 2, Drnasin 2, Lučin, Radnić 2, Drnasin 2, Lučin, Luketin 7, Roki 1, Ćudina, Baković.