21 lip 2024
LITO OD KOŠARKE Ekipa Igraj Zadre nastupila na Tribunjskom festivalu košarke
Mlađe kategorije

LITO OD KOŠARKE Ekipa Igraj Zadre nastupila na Tribunjskom festivalu košarke

U Tribunju je u tijeku još jedno izdanje projekta “Lito od košarke“ koji se održava od 1996. godine za vrijeme ljetnog odmora učenika od 17.07. do 26.08.2023.

„Lito od košarke“ sadržava  tri projektne aktivnosti: 3KA – Tribunjska ljetna košarkaška akademija, S3X3B – Škver Tribunj 3×3 košarka i 3BF – Tribunjski festival košarke.  Svaku od aktivnosti pratit niz kreativnih i edukativnih radionice iz područja kinezilologije, psihologije, komunikologije, nutricionizma i drugih korisnih područja koje su potpuno besplatne za svu zaintersiranu djecu i mlade.

Na festivalu košarke koji se održava zadnjeg tjedna Lita od košarke nastupila je u dvije revijalne utakmice i ekipa Igraj Zadre (2012.13. i 14 godište) (Leo Burčul, Bartol Škopelja, Bartol Jelić, Emanuel Kapelari, Vito Ivanov, Šimun Jurjević, Šimun Vrančić) pod sigurnom dirigentskom palicom prekaljenog dvojca Tomislav Jurjević i Mislav Vrančić.

Ekipa Igraj Zadre

Moramo pohvaliti i zadarskog kapetana Lea Burčula koji je slavio u izvođenju dvokoraka. U finalu je bio bolji od svog klupskog kolege Bartola Škopelje u napetom pripetavanju.

Lijevo Bartol Škopelja, pobjednik i osvajač majice, Leo Burčul

Gost iznenađenja koji je vodio i mini košarkašku akademiju bio je legendarni zadarski kapetan Ive Ivanov koji nije skrivao oduševljenje.

Ive Ivanov

– Nema ništa ljepše nego na licima djece izmamiti osmijeh. Bilo je stvarno lijepo. Toliko autograma nisam podijelio tijekom cijele karijere, haha. Hvala gospodi Šimi Kumanoviću i Ljiljanu Jabuki na ovom što rade jer ovo je nešto što će djeci ostati u trajnom sjećanju.

– Uvijek se veselimo kada nam dođu naši sportski prijatelji iz Zadra. Hvala Ivi što je došao i bio dio ove jedne lijepe priče. Djeca su oduševljena a sve ovo i radimo radi njih – dodao je Šime Kumanović.