03 lis 2023
ŠIME PERIĆ: “Ovo je fenomenalan uspjeh, ali prvenstvo još nije gotovo”
Skokovi u vodu

ŠIME PERIĆ: “Ovo je fenomenalan uspjeh, ali prvenstvo još nije gotovo”

Pun ponosa javio nam se jučer i Šime Perić, trener Mateja Nevešćanina, nakon osvojenog naslova prvaka Europe u skokovima s daske od 1 metra. Zna Šime dobro koliko je rada i truda uloženo u ovaj rezultat i koliko je teško do njega doći.

– Kvalifikacije smo odradili dobro svih pet skokova i završili ih na prvom mjestu. Bilo je bitno ući u finale jer je, primjerice, bez finala ostalo i nekoliko skakača koji imaju kvalitetu za medalju – u uvodu će Perić.

– Finale smo krenuli “skok po skok”. Lagao bih kada bi rekao da nam cilj nije bilo zlato, ali kada se zna koliko je ovo neizvjesno natjecanje i kakvi detalji mogu presuditi, teško je bilo što prognozirati.

No, Matej je ovaj put bio uistinu fenomenalan.

– Fantastično je odradio sve, posebno posljednji skok i evo nas, nakon drugog i trećeg mjesta, napokon smo osvojili i to zlato. Ovo je fenomenalan uspjeh, svi smo presretni, ali vremena za slavlje nema jer očekuju ga još dvije discipline.

U paru s Lukom Martinovićem Matej će danas skakati sinkro skokove, a sutra su na rasporedu skokovi s daske od 3 metra.

– Tek smo na početku. Idemo odraditi ova preostala dva natjecanja najbolje što možemo pa ćemo onda sve rekapitulirati – zaključio je trener europskog prvaka.