13 srp 2024
MATEJ NEVEŠĆANIN: “Ovo je nešto o čemu sanjaš kao dijete”
Skokovi u vodu

MATEJ NEVEŠĆANIN: “Ovo je nešto o čemu sanjaš kao dijete”

Povijesni dan je iza Mateja Nevešćanina, a povijesni dan i za cijeli zadarski sport i hrvatske skokove u vodu. 16-godišnji Zadranin jučer je na Europskom juniorskom prvenstvu u Rijeci osvojio zlatno odličje u skokovima s daske od 1 metra.

– Što reći, prvo europsko juniorsko zlato za mene i prvo za Hrvatsku, osjećaj je neopisiv. Presretan sam, ovo je nešto o čemu sanjaš kada si dijete – javio nam se Matej nakon svečane dodjele medalja.

Teško je još sažeti dojmove, glava i srce još su puni emocija, a natjecanje ide dalje i treba ostati maksimalno fokusiran na skokove.

– Hvala svima koji me podržavaju, mojim vjernim pratiteljima s portala Sport023, Gradu Zadru i gospođi Snježani Jurinić te Športskom centru Višnjik, koji su puno pridonijeli ovom rezultatu. Možda on bez njih i ne bi bio moguć i zato sam im zaista zahvalan – rekao je Matej pa zaključio.

– Ovo nije nešto na čemu ćemo stati. Čekaju me još dvije discipline, koje moramo odraditi najbolje što možemo i pokušati ostvariti rezultate barem slične ovom prvom, ako ne i jednake.