03 lis 2023
REPREZENTACIJA Drežnjak, Mandir i Perinčić supotpisnici dobrih igara Hrvatske
Foto: FIBA
Domaća košarka

REPREZENTACIJA Drežnjak, Mandir i Perinčić supotpisnici dobrih igara Hrvatske

U finalu pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre hrvatska košarkaška reprezentacija je u Istanbulu pobijedila Tursku 84:71 i tako osigurala prolazak u kvalifikacije te nastavila svoj put prema Parizu 2024., piše HKS.

Već u petoj minuti Hrvatska je vodila 16:8, nakon prve četvrtine bilo je 24:14. Sjajna obrana potpuno je blokirala sve putove prema hrvatskom košu, a kada je stigla napadačka mirnoća koju su u drugoj četvrtini serijom trica pokazali Dario Šarić i Mario Hezonja (po tri) Hrvati su zagospodarili parketom i potpuno kontrolirali igru i rezultat. Na poluvremenu je bilo +19 (48:29).

U trećoj četvrtini krenuo je vanjski šut domaćine, prvenstveno Furkana Korkmaza pa je u jednom trenutku bilo samo šest poena prednosti na hrvatskoj strani (57:51). Sjajni Šarić odgovara tricom, a nadovezuje se Jaleen Smith dvicom za ponovni bijeg na dvoznamenkastu prednost 62:51. S 11 poena viška ušlo se i u posljednju četvrtinu (66:55), koju je tricom otvorio Smith. Hrvatski Amerikanac je novom tricom nakon tri i pol minute igre doveo Hrvatsku do +16 (76:60), a u zadnjoj četvrtini ruku je namjestio i Dario Drežnjak (79-63) pa je put prema pobjedi bio širom otvoren.

Dario Drežnjak (Foto: FIBA)

Hrvatsku su do pobjede predvodili Dario Šarić (22 poena i 11 skokova),  Mario Hezonja (16 poena, 5 skokova), Jaleen Smith (14 poena), Goran Filipović (10) te Ivica Zubac (8 poena, 10 skokova).

Jedini igrač Košarkaškog kluba Zadar u ovoj selekciji, Dario Drežnjak, susret je završio sa pet poena. Uz njega, supotpisnici vrlo dobrog ljetnog ciklusa hrvatske reprezentacije predvođene izbornikom Josipom Sesarom su i dvojica Zadrana u stručnom stožeru, pomoćni trener Ivan Perinčić i kondicijski Mario Mandir.