28 stu 2023
Nino Jurjević Adžić iz MNK Varoš ZDC otišao u talijanskog drugoligaša Futsal Cesenu
Foto: ŠC Višnjik
Futsal

Nino Jurjević Adžić iz MNK Varoš ZDC otišao u talijanskog drugoligaša Futsal Cesenu

Najveći izazov u karijeri očekuje sada već bivšeg igrača MNK Varoš ZDC, Nina Jurjevića Adžića. Naime, Nino je potpisao ugovor s talijanskim drugoligašem Futsal Cesenom u kojem će nastaviti svoju karijeru.

Nino je itekako poznato nogometno i malonogometno ime u županiji. O svom putu 25 godišnjak kaže.

Foto: ŠC Višnjik

– Sve je počelo sa 7 godina u NK Zadru gdje sam prošao sve mlađe uzraste. Nakon toga igrao sam veliki nogomet u NK Hajduk Pridraga, NK Zemunik, NK Hrvatski Vitez Posedarje i zadnje u NK Bibinje s kojim sam osvojio Prvu županijsku ligu i bio najbolji strijelac lige sa 29 golova. Što se tiče malog nogometa igrao sam zadarsku ligu za svoj kvart Ploču iz koje sam prešao u MNK Varoš ZDC s kojima sam osvojio ligu. Imam i četiri nastupa u 2. Hrvatskoj ligi za Heroji Vodice.

Okrenimo se onome što ga sada očekuje, odlazak na Apeninski poluotok ?

– Do odlaska u Italiju je došlo na poziv Marka Šimurine koji me evo već drugu godinu zvao (i hvala mu na tome) da odem i da probam igrati van Hrvatske. Odlučio sam da idem pa ćemo vidjeti što će na kraju iz toga biti, potpisao sam na osam mjeseci koliko i traje njihova sezona.

Očekivanja u Italiji?

– Prije svega očekujem da ću napredovati kao igrač jer sigurno mogu puno naučiti, prostora za napredak uvijek ima, u glavi sam spreman pa ćemo vidjeti do kuda će me sve to dovesti.

Jednog dana možda želja zaigrati i u najdražem dresu?

– Što se tiče reprezentacije smatram da je prerano o tome prićati, ali naravno kao i svakom igraču bila bi mi velika cast kad bi dobio poziv. To bi pak bila kruna svega – zaključio je Jurjević Adžić.