03 lis 2023
SPORTSKA FOTOGRAFIJA Niki Arasu nagrada stručnog žirija, Bernard Kotlar osvojio srca publike
Foto: Andrej Jančijev
Ostali sportovi

SPORTSKA FOTOGRAFIJA Niki Arasu nagrada stručnog žirija, Bernard Kotlar osvojio srca publike


Športski duh, tijelo u pokretu i nezaboravni trenuci zabilježeni objektivom spojili su se na jedinstvenoj Izložbi Sportske Fotografije koja je završena jučer u Športskom Centru Višnjik. Ovaj značajan događaj, prvi takve vrste na području Zadarske županije, okupio je ljubitelje sportske estetike i umjetnosti fotografije te nagradio najuspješnije autore za njihovu stručnost i kreativnost.

Niko Aras

Više od 50 prijavljenih fotografija izazvalo je uzbuđenje među fotografima i publikom jednako. Odabrati najbolje među sjajnim radovima bio je izazov, ali uži izbor od 23 fotografije pokazao je raznolikost i dubinu talenta prisutnog u Zadarskoj županiji.

Središnji događaj zatvaranja izložbe održan je u Press Centru Športskog Centra Višnjik, gdje su dodijeljene zahvalnice i pehari najboljima. Ova svečanost je označila i iznimno važan trenutak za lokalnu umjetničku i sportsku zajednicu.

Izložba je sufinancirana sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske, naglašavajući važnost umjetničkog izražavanja u sportskom kontekstu. Organizatori su izrazili zahvalnost na podršci i istakli kako je ovo samo prvi korak prema još snažnijem povezivanju sporta i umjetnosti.

Foto: Andrej Jančijev Bernard Kotlar

Jedan od najuzbudljivijih trenutaka bio je proglašenje dobitnika nagrada. Nagradu publike osvojio je Bernard Kotlar, čiji je rad osvojio srca glasača svojom snagom i emocijom.

Nagradu stručnog žirija, koji su činili Boris Kačan, Željko Kapelari i Paulo Sarić, ponio je Niko Aras. Njegova fotografija je zasjenila žiri svojom jedinstvenom interpretacijom sportskog trenutka.

Pobjednička fotografija – Niko Aras

– Još od vrtićkih dana bavim se fotografijom koja mi je velika strast. S 12 godina osvojio sam brončanu plaketu na foto natječaju foto kluba Kornat s podvodnom fotografijom. Ova sada dobitna fotogtrafija nastala je u Sukošanu gdje sam radio, prijatelji su me pozvali da dođem na turnir, uzeo sam fotoaparat i tako je došlo do ove fotografije. Sretan sam, čestitam svim sudionicima i organizatorima ovog događaja – rekao je Niko.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo postignutim te su istaknuli da će ova izložba služiti kao temelj za buduće umjetničke događaje koji će promicati spoj sporta i kreativnosti.