19 srp 2024
TONI JOSIPOVIĆ: “Sezona je bila puna uspjeha, a u budućnosti bih volio zaigrati za seniore Zadra”
Foto: FIBA
KK Zadar

TONI JOSIPOVIĆ: “Sezona je bila puna uspjeha, a u budućnosti bih volio zaigrati za seniore Zadra”

Na Europskom prvenstvu divizije B, koje je hrvatska kadetska reprezentacija dominantno osvojila, sjajno je igrao mladi (2007.) zadarski košarkaš Toni Josipović. Nakon što je bio MVP kadetskog prvenstva Hrvatske, Toni je s odličnim igrama nastavio i u Rumunjskoj, gdje je bio na prosjecima od 13,5 poena, uz 47 posto šuta za tri te 6,8 skokova za nešto manje od 24 minute po susretu.

– Prvenstvo je prošlo izvanredno. Ono što je najvažnije, ispunili smo glavni cilj postavljen na početku priprema, a to je povratak u A diviziju. Sami rezultati utakmica i naše vrlo uvjerljive pobjede protiv svih protivnika pokazatelj su jakog rada i zalaganja na treninzima. Mislim da smo, s našim trenerom i stručnim stožerom, odradili zaista jako dobro prvenstvo – kaže Toni.

Roko Jurlina, glavni trener reprezentacije, za njega je kazao da je “momak koji 24 sata živi košarku i prije svega mu je stalo do timskog uspjeha, a onda mu se to vraća i kroz individualne partije.” A Toni je na ovom prvenstvu bio jedan od ključnih hrvatskih igrača, naročito kada je bilo najvažnije, u eliminacijskim utakmicama.

– Zadovoljan sam svojom igrom tijekom prvenstva zato što znam da sam dao svoj maksimum za momčad – skromno će Toni, koji je prošle sezone bio i jedan od ključnih igrača kadeta KK Zadar, koji su pod vodstvom trenera Marka Selina osvojili naslov prvaka Hrvatske.

– Sezona je stvarno bila puna uspjeha, kako klupskih, tako i reprezentativnih. Ovu godinu ću pamtiti po dobrim stvarima, od zlata s kadetima i titule MVP-a završnog turnira, preko iskustva dobivenog s juniorima, pogotovo na ANGT-u pa do ovog reprezentativnog zlata kao šlag na tortu.

Toniju je košarka u genima, jer njegov je otac, Ivo Josipović, svojevremeno bio vrlo dobar košarkaš. Između ostalih, igrao je i za KK Zadar, Telekom Bonn, Uniks Kazan

– Ljubav prema košarci na mene je prenio tata. Počeo sam trenirati sa sedam godina u Puntamici, a prvi trener bio mi je Jure Ružić. U KK Zadar sam došao sa 10 godina, a tamo me prvi trenirao Marin Pulja. Osim njega, trenirali su me i Alen Zdrilić, Rajko Vidaković, Petar Popović, Marko Selin, Toni Vidaić, Jakov Borčić i Roko Jurlina, a volio bih istaknuti i kondicijskog trenera Marija Mandira.

Foto: KSZŽ

A budućnost? Gdje se Toni vidi jednoga dana u košarci?

– Ne želim gledati predaleko u budućnost, ali volio bih da mi se pruži prilika da zaigram za seniore Zadra mlad – za kraj će još jedan zadarski košarkaški talent.