03 lis 2023
HRVATSKA REPREZENTACIJA DO 14 GODINA Luka Jerak i Ante Gambiroža u sastavu za Međunarodni turnir “Slovenia ball”
KK Zadar

HRVATSKA REPREZENTACIJA DO 14 GODINA Luka Jerak i Ante Gambiroža u sastavu za Međunarodni turnir “Slovenia ball”

Košarkaši pretkadetske ekipe KK Zadra Luka Jerak i Ante Gambiroža nastupit će za mlađe kadetsku reprezentaciju Hrvatske U-14. Odabrane selekciju očekuje sudjelovanje  na međunarodnom turniru “SLOVENIA BALL” koji će se do 20. kolovoza 2023. godine održati u Slovenj Gradecu u Sloveniji.

Turnir “SLOVENIA BALL” je najveći košarkaški turnir U-14 u Europi te se igra u muškoj i ženskoj konkurenciji na kojem je od prvog turnira 2004. godine sudjelovalo čak 18 država.

Sam slogan turnira je “Prvi međunarodni korak prema budućim košarkaškim zvijezdama” jer turnir za većinu igračica i igrača predstavlja prvo međunarodno iskustvo gdje brane boje svoje države.

Ukupno će 10 muških reprezentacija sudjelovati na ovogodišnjem turniru, a Hrvatska je smještena u skupinu B gdje su još reprezentacije Bugarske, Ukrajine, Izraela i Slovenije blue dok su skupini A reprezentacije Poljske, Mađarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije white.

Prije odlaska na turnir u Sloveniju reprezentacija je odradila pripreme u Daruvaru. Sam poziv i nastup na ovom turniru je veliko priznanje za Luku Jeraka i Antu Gambirožu kojima želimo puno sreće i dobrih igara u dresu reprezentacije Hrvatske!