03 lis 2023
EUROPSKO SREBRO Veronika Šokota: “Jako sam sretna i ponosna, dugo sam radila za ovo”
Foto: AK Agram
Atletika

EUROPSKO SREBRO Veronika Šokota: “Jako sam sretna i ponosna, dugo sam radila za ovo”

Zadarska atletičarka Veronika Šokota osvojila je srebrnu medalju u bacanju koplja na Europskom prvenstvu do 20 godina u Jeruzalemu. 19-godišnja Veronika, nekadašnja članica AŠK-a Zadar, a odnedavno riječkog Kvarnera, do srebra je stigla hicem od 55.41 metara. Naslov europske prvakinje osvojila neprikosnovena Adriana Vilagoš iz Srbije, dvostruka svjetska juniorska prvakinja, koja je bacila koplje 58.38 metara.

Foto: AK Agram

– Jako sam zadovoljna, sretna i ponosna. Kvalifikacije su proše jako dobro, ali odmah sam rekla da rezultat u finalu mora biti bolji i tako je bilo. Sigurno da mogu baciti i dalje, ali zadovoljna sam i divan je osjećaj napokon biti na pobjedničkom postolju – rekla nam je Veronika, koja je u Rijeci nastavila kvalitetan rad započet u Zadru.

Foto: AK Agram

Na ovoj poveznici možete pogledati Veronikin hitac vrijedan europskog srebra.

– U ovaj uspjeh uloženo je jako puno truda, kako mojega, tako i mojih trenera, ne samo u protekloj godini treniranja u Rijeci i Sloveniji, nego i prijašnjih godina u Zadru. Ovo je nešto za što se pripremam pratički posljednje četiri godine, dosta puta sam bila u finalu i sada napokon došla do medalje. Zaista sam presretna i čestitke od srca svim našim reprezentativcima na odličnom nastupu – zaključila je Šokota.