24 ruj 2023
ODLAZAK IZ FRANCUSKE Ivan Vraneš potpisao za Juventus!
Košarka

ODLAZAK IZ FRANCUSKE Ivan Vraneš potpisao za Juventus!

Ivan Vraneš karijeru će nastaviti u Juventusu. Ne onome iz Torina, naravno, već onome iz Utene, jednog od najstarijih gradova u Litvi. 27-godišnji zadarski košarkaš prošle je sezone bio član Quimpera te je izabran u drugu najbolju petorku francuske druge lige Pro B, a karijeru će sada nastaviti u svojoj četvrtoj inozemnoj državi.

– Nakon odlične sezone u Francuskoj kontaktirao me trener Oliver Kostić i kroz razgovor mi objasnio kako me u Juventusu vidi kao jednog od nositelja igre. To je jedan od najboljih klubova u Litvi, koji se bori za sam vrh uz nedodirljivi Žalgiris te Lietuvos Rytas i još nekoliko klubova. Zato sam, između još nekih opcija koje su bile aktivne, odlučio da je to najbolji izbor za nastavak karijere – kaže Vraneš.

Prošle sezone Juventus je ligaški dio natjecanja završio na petom mjestu, da bi u majstorici četvrtfinala izgubio od Lietkabelisa, a očekivanja su i ove godine visoka. Novu sezonu Ivan će dočekati maksimalno spreman.

– Naporno sam radio cijelo ljeto, košarku s Arijanom Komazecom u Jazinama, a kondiciju s Jurom Šangom na Višnjiku. Osjećam se odlično i očekujem jako dobru sezonu u koju ulazim s puno samopouzdanja – zaključio je zadarski centar.

Osim za matični KK Zadar, Vraneš je u karijeri igrao i za šibenski Jolly, belgijski Kangoeroes, Goricu, Šibenku, Steauu Bukurešt, francuski Alsace te već spomenuti Quimper.