24 ruj 2023
IZ POLJSKE U ČEŠKU Jure Škifić kod Repeše
Foto: Tauron GTK Gliwice
Košarka

IZ POLJSKE U ČEŠKU Jure Škifić kod Repeše

Jure Škifić ima novi klub. 35-godišnji zadarski košarkaš sljedeće će sezone igrati za češkog prvoligaša BK Pardubice, kojeg vodi hrvatski trener Dino Repeša. Škifić je prošle sezone bio član poljskog kluba GTK Gliwice, gdje je bio na prosjecima od 10,1 poena i 5,1 skoka po utakmici.

– Izabrao sam Pardubice iz više razloga, a dva su ključna: Vidio sam da momčad značajno napreduje posljednjh godina, a i dojmio me se vrlo veliki interes trenera Repeše. Detaljno mi je objasnio što od mene očekuje i koja će biti moja uloga u momčadi, što mi savršeno odgovara. Moj cilj je i dalje biti sve bolji iz dana u dan i dati sve od sebe da pomognem momčadi da ostvari što bolje rezultate. Jedva čekam prvu utakmicu pred navijačima Pardubica i nadam se da nas sve zajedno čeka jedna lijepa i uspješna sezona – izjavio je Zadranin za službene stranice češkog kluba.

Škifić je do sada, osim za Zadar i Borik Puntamiku, u Hrvatskoj igrao još i za Kvarner, a u inozemstvu za Zlatorog Laško i Krku Novo Mesto u Sloveniji, Novosibirsk u Rusiji, Petrolinu AEK na Cipru, Saint-Chamond u Francuskoj te Torun, Ostrow Wielkopolski, Legiu iz Varšave i već spomenute Gliwice u Poljskoj.