03 lis 2023
“Uskokovci” nastupili u Španjolskoj na Svjetskom prvenstvu za klasu 420!
Jedrenje

“Uskokovci” nastupili u Španjolskoj na Svjetskom prvenstvu za klasu 420!

U španjolskom gradu Alicanteu održalo se Svjetsko prvenstvo u jedrenju za klasu 420. U šest dana odjedrilo se dvanaest plovova, od čega šest u kvalifikacijama i šest u finalima.

Od 64 najbolje svjetske posade u kategoriji žena predstavnice Uskoka, Noela Petešić i Petra Gambiraža su završile na 17. mjestu u zlatnoj skupini.

Mija Močinić i Mare Uroda Plevko su nakon kvalifikacija nastavile jedrenje u srebrnoj skupini gdje su zauzele 11. mjesto.

U kategoriji U17 godina natjecalo se 83 najbolje svjetske posade.

Luka Dokoza i Pavle Mandić regatu su završili na 24. mjestu u zlatnoj skupini. Dva plova bez spinakera zbog tehničkih problema stajali su ekipu plasmana u prvih deset posada.

U kategoriji muške/mix posade natjecalo se 130 najboljih svjetskih posada. Mješovita posada Mara Samaržija (JK Sveti Nikola) i Tin Fike (JK Uskok) su se kvalificirali u srebrnu skupinu i zauzeli 21. mjesto. Nažalost, prijestup na startu u kvalifikacijama u jednom plovu spriječio ih je da se natječu u zlatnoj skupini.

Borna Krmpotić i Jakov Močinić regatu su završili 8. u srebrnoj skupini i kao 3. muška/mix posada. Ekipa sigurno vrijedi zlatne skupine i puno boljeg plasmana, ali nisu imali sreće pa su tako u kvalifikacijama jedan plov imali problem sa spinakerom, u jednom su izbjegavali brod koji se prevrtao pa se i sami prevrnuli i u jednom dobili penal od suca za ‘pumpanje’.

Ana Grubelić i Sara Vuletić su regatu završile na 17. mjestu u srebrnoj grupi. Jak vjetar u kvalifikacijama nije im išao u korist.