19 srp 2024
MARATON PREKO – ZADAR Po prvi put nakon 1976. godine start iz Zadra, rekordan broj prijavljenih!
Plivanje

MARATON PREKO – ZADAR Po prvi put nakon 1976. godine start iz Zadra, rekordan broj prijavljenih!

U subotu 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, održat će se tradicionalni plivački maraton Zadar – Preko, ove godine izniman po tome što će se prvi put nakon 1976. godine plivati od Zadra do Preka, a ne obrnuto.

Plivački klub Zadar time je odao počast Općini Preko, dugogodišnjem partneru, koja je nakon prošlogodišnjeg „okruglog” pedesetog maratona, poželjela dočekati plivače na sljedećem. Ove će godine tako u Preko biti organizirana prava fešta s besplatnom hranom, glazbom uživom, dobrom zabavom za sve plivače i posjetitelje.

– Start maratona dugog 4.700 metara predviđen je u 9 sati te prve plivače u Preku očekujemo prije 10. Za sada je stiglo oko 230 prijava iz 11 država, ima ih i iz SAD-a, Iraka i Australije, od čega oko 160 u muškoj i 70 u ženskoj konkurenciji. To je rekordan broj natjecatelja, a očekujemo da ćemo ih do zaključenja prijava imati i nešto više, najavio je trener u PK Zadar Željko Olujić.

Pobjedu će i ove godine braniti splitski plivač Grgo Mujan, ujedno rekorder maratona s rezultatom od 50 minuta i 52 sekunde. Ove godine će teško biti oboren, ne samo zbog plivanja u „kontra smjeru” morske struje, nego i vremenskih neprilika koje bi se mogle pojaviti.