03 lis 2023
JK USKOK Buba Pulek i Adrian Peović 39. na Svjetskom juniorskom prvenstvu
Foto: JK Uskok
Jedrenje

JK USKOK Buba Pulek i Adrian Peović 39. na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Posada Jedriličarskog kluba Uskok Buba Pulek i Adrian Peović prošli je tjedan nastupila na Svjetskom juniorskom prvenstvu u klasi 49er te osvojila ukupno 39. mjesto, odnosno 22. mjesto u kategoriji U-21.

Svjetsko prvenstvo održano je u njemačkom gradu Trawemunde. Prvog dana kvalifikacija puhao je laganiji vjetar i tu je posada upisala i jednu pobjedu u drugom plovu. Drugog i trećeg dana prvenstva u kvalifikacijama vjetar je bio prejak, od 15 do 20 čv. Zadarski su se jedriličari do zadnjeg atoma snage borili da uđu u zlatnu skupinu, no ipak nisu uspjeli, jer je brzina njihova broda jednostavno bila manja od ostalih posada, koje su u prosjeku teže i 20 kg.

U nastavku prvenstva u srebnoj skupini je vjetar bio laganiji te su Pulek i Peović imali drugi najbolji rezultat u srebnoj skupini.

Svakako, bilo je to ogromno iskustvo za mlade jedriličare Uskoka koji imaju još četiri godine juniorskog staža ispred sebe te nastavljaju s radom i podizanjem forme za daljna natjecanja.

Sljedeće veliko natjecanje je Europsko prvenstvo u Portugalu za tri mjeseca, a koje se ove godine ujedno održava u sklopu seniorskog prvenstva, tako da ih čeka još ozbiljnija i teža konkurencija.