03 lis 2023
GIOCHI DEL TRICOLORE Mladi zadarski sportaši uspješno predstavili svoj grad u Reggio Emiliji
Ostali sportovi

GIOCHI DEL TRICOLORE Mladi zadarski sportaši uspješno predstavili svoj grad u Reggio Emiliji

Mladi zadarski sportaši i sportašice vratili su se okićeni brojnim medaljama sa 7. igara “Giochi del Tricolore” održanih u Reggio Emiliji, gradu prijatelju Zadra.

Predstavnici Plivačkog kluba Zadar osvojili su 13 medalja i to tri zlatne, 10 srebrnih te jednu brončana. Najuspješnija bila je Rita Herceg, koja je osvojila dva pojedinačna zlata i jedno srebro u štafeti. Do jednog zlata doplivao je i Ivano Kuman. Mia Šarić je osvojila tri srebrne medalje i jednu brončanu, Lovre Dellavia dva srebra, po jedno pojedinačno i u štafeti, Marcela Lovrović dvije bronce, po jednu pojedinačno i u štafeti, a medalja je zamalo izmakla Petru Jukiću.

Plivački klub Jadera je pod vodstvom trenera Marijana Čuline predstavljalo šest članova, koji su osvojili ukupno osam medalja; jedno zlato, četiri srebra i tri bronce. Mate Molnar osvojio je zlato i srebro, Andrija Kačanić dva srebra, Vito Petani srebro i broncu, a Dora Babić i Stipe Kasun po jednu broncu. Svi su oni, baš kao i Luka Čulina, isplivali svoje osobne rekorde.

Mlade odbojkašice osvojile su srebrnu medalju, a košarkašice zlatnu u sastavu: Nives Baldoni, Marta Vanjak, Tara Mekelenić, Lola Stipica, Maris Grgin, Karla Škara, Josipa Uhoda, Sara Korona, Zara Lisica, Paula Jelenković, Nera Jurjevic, Lucija Fabulić.

Odbojkaši su, pak, bili brončani i to u sastavu: Ante Lovrinović, Niko Vulić, Jere Kesić, Martin Dokoza, Niko Jurjević, Karlo Šoše, Vlad Fuzul, Ante Janković, Luka Lovrinović, Roko Baričević.

Niko Jurjević i Karlo Šoše tome su pridodali i broncu u odbojci na pijesku.

Judaši su također imali uspješan nastup te osvojili ukupno šest medalja i to: Kimi Matulović i Luce Rumora zlato, Matej Vučić i Cvita Ivetić srebro, a Duje Tudorović i Ivan Vrkić broncu.

Dobar nastup imali su i mladi rukometaši Zadra, koji su ostvarili jednu pobjedu uz dva tijesna poraza.