03 lis 2023
U tijeku su prijave za Jadranov veslački dvoboj osmeraca
Veslanje

U tijeku su prijave za Jadranov veslački dvoboj osmeraca

Do 15. kolovoza u 20 sati traju prijave za Jadranov veslački dvoboj osmeraca koji će biti održan 19. kolovoza.

Jadranov veslački dvoboj je sprint regata na kojoj se natječu osmerci. Jedinstvena je po tome, što je jedina noćna veslačka utrka u Hrvatskoj, odnosno dio utrka vesla se pod svjetlima reflektora.

Regata je dio službenog kalendara natjecanja Veslačkog saveza Dalmacije, te će se održati 19. kolovoza u vremenu od 17.00 do 21.30 sati. Lokacija natjecanja biti će u uvali Jazine odnosno ispred Veslačkog kluba Jadran. Fiksni start je predviđen na početku uvale s ciljem na gradskom mostu što će biti vidljivo označeno. Dio utrka, odnosno finalne utrke biti će veslane pod svjetlima reflektora u večernjem terminu.

Natjecanje je zamišljeno kao jednodnevna regata u kojoj će se natjecati veslači veterani i veslači u otvorenoj kategoriji u disciplini osmerca(8+). Duljina staze iznosi 500 metara odnosno vremenski oko 1 minutu i 30 sekundi.

Natjecanje će se odvijati po kup sistemu, što znači da će se prva utrka odrediti ždrijebom, a dalje će ići posade koje budu uspješnije u međusobnom dvoboju. Medalje i nagrade bit će uručene za tri najbolje posade.

Organizator regate osigurat će posadama svu opremu odnosno brodove i vesla, a po potrebi i kormilara za svaku posadu.