03 lis 2023
FRANKA VOLPI KOBAL Odbojkašica, studentica, kapetanica
Foto: UniSport ZD
Odbojka

FRANKA VOLPI KOBAL Odbojkašica, studentica, kapetanica

Na facebook stranici Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru objavljen je mali intervju s Frankom Volpi Kobal, odbojkašicom Zadra i kapetanicom ženske odbojkaške ekipe Sveučilišta u Zadra. U svojoj kolekciji sa studentskih prvenstava Hrvatske Franka ima ukupno tri medalje, dvije bronce u odbojci na pijesku u paru sa Vanom Mrduljaš te jednu broncu iz dvoranske odbojke.

Kada ste počeli trenirati odbojku i zašto baš odbojka?

– Odbojku sam počela trenirati u 7. razredu osnovne škole. S društvom u školi sam počela trenirati i jako mi se svidjelo i tako smo se upisale u Odbojkaški klub Zadar.

Za koji odbojkaški klub trenutno igrate i na kojoj poziciji?

– Igram za Odbojkaški klub Zadar na poziciji libera.

Što studirate na Sveučilištu u Zadru?

– Studiram Menadžment na Odjelu za ekonomiju.

Osvojili ste tri medalje na studentskim prvenstvima Hrvatske.

– Da, Vana i ja smo dva puta osvojile treće mjesto u odbojci na pijesku i jednom treće mjesto sa ekipom na dvoranskom prvenstvu. Nadam se da ćemo opet osvojiti neku od medalja.

Kakva iskustva nosite s nedavnog međunarodnog turnira u Milanu?

– Iz Milana nosim samo pozitivna iskustva. Jedno opušteno, prijateljsko i sportsko putovanje. Uvijek je lijepo vidjeti na međunarodnim turnirima zajedništvo i sreću među ekipama koje brane boje svoga sveučilišta.

Kako vidite budućnost ženske sveučilišne odbojke u Zadru?

– Što se tiče budućnosti odbojke na sveučilištu, mislim samo pozitivno. Imamo uvijek neku “nesreću” da nikad ne budemo kompletne i uvijek nam fali ona jedna, kao što je to bilo i ove godine na završnici, gdje smo završile kao četvrte. Nadam se da će cure iz drugih gradova prepoznati koliko je Zadar kao grad dobar studentski grad i da imamo jedno jako kvalitetno sveučilište i da uz ovu ekipu koju imamo sada popunimo koje mjesto da budemo još kvalitetnije i da se borimo za medalju – zaključila je Franka.