04 srp 2024
Matej Nevešćanin: “Zadovoljan sam, cilj je još jače trenirati i biti sve bolji među seniorima”
Foto: HOO
Skokovi u vodu

Matej Nevešćanin: “Zadovoljan sam, cilj je još jače trenirati i biti sve bolji među seniorima”

Skokovima s daske od 3 metra mladi šesnaestogodišnji zadarski skakač u vodu Matej Nevešćanin (KSV Zadar 2011) zaključio je nastupe na svom prvom seniorskom Svjetskom prvenstvu u japanskoj Fukuoki.

Matej je s daske od 3 metra zauzeo 23. mjesto te je konkurenciji europljana bio deseti. U skokovima s daske od 1 metra, Nevešćanin je bio 49. a u sinkro skokovima s Davidom Ledinskim, petnaesti. Odlični su Nevešćanin i Ledinski bili u sinkro skokovima s daske od 3 metra, petnaesti, svega sedam bodova dijelilo ih je od plasmana među 12 najboljih i nastupa u finalu.

– Iza mene je prvo seniorsko Svjetsko prvenstvo. S daske od 1 metra je moglo biti puno bolje, u sinkro skokovima smo sedam bodova bili udaljeni od finala dok je najveće zadovoljstvo ostvarenim s daske od 3 metra. Polufinale je bilo blizu, u zadnje dvije serije mi je iskliznulo iz ruku ali u globalu kada sve pogledam i rezimiram jako sam zadovoljan s nastupima u Fukuoki. Cilj je još jače trenirati i u svakom novom nastupu među seniorima bit sve bolji. Znamo na čemu trebamo još dodatno raditi i stvarno se tome veselim, baš sam uživao na natjecanju u Japanu – kazao je Matej.

Ono što Mateja sada očekuje je od 19. do 25. kolovoza u Rijeci nastup na Europskom juniorskom prvenstvu.