30 lip 2024
NAJBOLJI HRVATSKI REZULTAT U POVIJESTI Matej Nevešćanin zauzeo 23. mjesto s daske od 3 metra na seniorskom SP (Fukuoka)
Skokovi u vodu

NAJBOLJI HRVATSKI REZULTAT U POVIJESTI Matej Nevešćanin zauzeo 23. mjesto s daske od 3 metra na seniorskom SP (Fukuoka)

Mladi šesnaestogodišnji zadarski skakač u vodu Matej Nevešćanin (KSV Zadar 2011) skokovima s daske od 3 metra zaključio je nastupe na svom prvom seniorskom Svjetskom prvenstvu u japanskoj Fukuoki.

Matej je s daske od 3 metra zauzeo izvrsno 23. mjesto te je konkurenciji europljana bio deseti. Svjetski prvak postao je briljantni Kinez, Zongyuan Wang. Drugi hrvatski predstavnik David Ledinski završio je kao 49.

U skokovima s daske od 1 metra, Nevešćanin je zauzeo 49. mjesto do je Ledinski bio 38.

Odlični su Nevešćanin i Ledinski bili u sinkro skokovima s daske od 3 metra, petnaesti, svega sedam bodova dijelilo ih je od plasmana među 12 najboljih i nastupa u finalu.

– Metar smo odradili loše, Matej nije imao svoj dan, David je bio nešto bolji. U sinkro skokovima je bilo dobro, ali mogu oni to puno bolje, ostaje žal za finalom. Što se tiče Mateja i skokova s 3 metra, plan je bio da budemo oko tridesetog mjesta, imamo pet mjeseci do Dohe do svjetskog kupa gdje ćemo pokušati uhvatiti normu za Pariz i Olimpijske igre. Završili smo 23., malo bodova nedostajalo je do polufinala i prvih 18. Moglo se i malo bolje ali svejedno je ovo dosad najbolji seniorski rezultat u povijesti nekog hrvatskog skakača u vodu na svjetskom prvenstvu. Sve medalje s juniorskih natjecanja su velike, po meni ovo ostvarenje je ipak nešto više. Uglavnom to nam je mjerilo, da Matej u Dohi bude ovako dobar izborit će OI, prvih 25 ide u Pariz ali se ne treba toga držati. Malena je razlika bila u bodovima između 28. i 18. ali ne treba se držati toga, ovo nam je dobar putokaz da radimo dobar posao i sada znamo na čemu moramo dodatno poraditi. Tamo gađamo polufinale i mislim daje dohvatljivo, sada se okrećem juniorskom EP koje nas vrlo skoro očekuju u Rijeci. U subotu smo u Zadru, u ponedjeljak krećemo s treninzima, i idemo u Rijeci po dobar rezultat – zaključio je trener Šime Perić.